18. syyskuuta 2011

Koulukakut numeroin ja aakkosin


 


Minulta pyydettiin kaksi täytekakkusta iskän työpaikalle "kodin ja koulun päivään". Elikkäs mikäli ymmärsin iskäni puheista oikein, vanhemmat saivat olla katselemassa koulun menoa oppitunneilla ja sitä ennen oli pulla-kakku-kahvitarjoilu. Tein kanelikierrepullia - rusinoilla ja ilman, mutta en vain ehtinyt ottaa kuvia.

Täytteiden ja koristelun suhteen sain näiden kakkujen kohdalla aika vapaat kädet. Päätin sitten tehdä tavallisen mansikkatäytteen ja vähän erikoisemman, mokka-minttusuklaatäytteen. Kermapursotukset syrjäytin jo heti alussa, sillä iskän kuljettaessa kakkuja ei ikinä tiedä mitä kakuille käy, hehhe. No ei vaan, oikeesti sen takia, että se olis ollut vaan kaikin puolin hankalaa. Marsipaanilla siis jälleen mentiin.

Etenkin tuota mokka-minttutäytekakkua olisi täytynyt kostuttaa huomattavasti enemmän, sillä isi sanoi sen olleen vähän kuivakka... Oi voi. :(

Juttu on sen verran pitkä, että se veisi tosi paljon tilaa kerrallaan tässä eutsivulla. Klikkaa "Lisätietoja" kohdasta, niin pääset lukemaan koko jutun!Mokka-minttusuklaakakku (aakkoskakku) 

Tarvitset:

6 kananmunan Nopea kakkupohja

täytteeseen:

7 liivatetta
1,5 dl Frezza Chokomint -kylmäkahvijuomaa
3 dl vispikermaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk kahvijogurttia (ainakin Ingmanilla ja Valiolla)
1,5-3 rkl pikakahvijauhetta (riippuu kuinka vahvan kaffeen aromin haluat)
100g tummaa suklaata
1 pss (eli 140g) Pätkis Bites -paloja

kostutukseen:

2 dl Frezza Chokomint -kahvia

kuorrutukseen ja koristeluun:

 1 satsi Sokerikreemiä
700g marsipaania tai sokerimassaa
vihreää elintarvikeväriä
50g sokerimassaa kirjaimiin PLUS haluamiasi värejä kirjainten värjäämiseen
sokerikuorrutetta
nonparelleja ja strösseleitä kirjaimien reunoille
kimallesprayta (elintarvikespray)


1. Valmista kakkupohja.
2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Hienonna Pätkikset pieneksi muruksi. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto, kahvijogurtti ja pikakahvijauhe sekaan. Sulata suklaa miedolla lämmöllä, jäähdyttele hieman ja lisää mukaan.
3. Kuumenna täytteen Frezza kiehuvaksi kattilassa ja sulata liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana sekaan. Lisää hienonnetut Pätkikset. Kaada täytettä kostutettujen kakkupohjien väliin. Riittää kahteen täytekakkukerrokseen. Anna hyytyä.
4. Valmista Sokerikreemi ja levitä pintaan. Värjää 700g massaa huolimattomasti vihreäksi, niin saat marmoroidun pinnan. Laita kakun päälle, jelppiä saat Kuorruttaminen marsipaanilla/sokerimassalla -julkaisusta. Leikkaa reunat 1 cm päästä kakusta irti. Painele marsipaanityökalulla simpukankuvia reunaan.
5. Värjää 50g sokerimassaa haluamillasi väreillä. Vihreää massaa jäi yli tuosta marsipaanin laitosta kakun päälle. Kaulaa haluamiasi värejä ohuiksi levyiksi ja leikkaa kirjaimia. Liimaa sokerikuorrutteella kiinni kakkuun ja paina nonparelleja kiinni. Suihkauta elintarvikespraytä.


Mansikkakakku (numerokakku)

Tarvitset:

6 kananmunan Nopea kakkupohja

täytteeseen:

7 liivatetta
1/2 dl vettä tai mehua
1/2-1 dl sokeria (maun mukaan)
500g (pakaste)mansikoita
3 dl vispikermaa
1 prk (200g) maustamatonta tuorejuustoa

kostutukseen:

mansikoista lientä
1/2 sitruunan mehu

kuorruttamiseen ja koristeluun:

1 satsi Sokerikreemiä
700g marsipaania tai sokerimassaa
ruskeaa, keltaista ja punaista elintarvikeväriä
50g sokerimassaa PLUS haluamiasi värejä numeroiden värjäämiseen
sokerikuorrutetta
nonparelleja ja strösseleitä
kimallesprayta (elintarvikespraytä)


1. Valmista Nopea kakkupohja.
2. Laita täytteen liivatteet likoamaan. Sulata mansikat mikrossa ja ota noin 2 dl lientä talteen vaikka mukiin.
3. Vaahdota kerma ja lisää sekaan tuorejuusto ja sokeri. Mössää mansikoita haarukalla sellaiseksi muhjuksi ja lisää täytteeseen. Kuumenna 1/2 dl vettä kattilassa ja sulata liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteeseen.
4. Valmista Sokerikreemi ja levitä pintaan.
5. Värjää 700g massaa oranssiksi. Kauli massa ohueksi, pyöreäksi levyksi ja nosta kakun päälle (apuja: Kuorruttaminen sokerimassalla/marsipaanilla). Leikkaa massa 1 cm etäisyydeltä kakusta irti. Paina marsipaanityökalulla kuvioita kakun reunan massaa.
6. Värjää 50g sokerimassaa haluamillasi väreillä, kauli ohueksi ja leikkaa numeroita. Liimaa numerot kakun pintaan sokerikuorrutteella. Painele nonparelleja ja strösseleitä niihin. Suihkauta kimallespraytä.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: