25. syyskuuta 2011

Lohi-feta-vuohenjuusto-chili-tomaattipizzat


Lukion koeviikkohan on oikeesti ihan kiva. Ainakin tämä eka. Mulla on nimittäin neljä koetta, kolme vapaapäivää. ;) Ainoa juttu, että mulla oli joskus opiskelumotivaatio, mutta se jotenkin mystisesti katosi. Mietin, että jos se vaikka löytyisi pizzasta ja pizzaa sitten tein. Mutta ei. Ei se löytynyt... Nytkin pitäisi lukea äidinkielen ihme kielioppisääntöjä, jotka ovat täynnä vaan poikkeuksia, mutta täällä sitä ollaan.

Idean näihin pitkulapizzoihin sain Sara La Fountainin Passion For Food -kirjasta. Sain sen viime jouluna pukilta (kiitos iskä <3) ja se on niiin magee kirja!

Tarvitset:

3,5 dl vettä
25g tuorehiivaa / 1 rkl kuivahiivaa
SUOLAA !
n. 1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
7-8 dl vehnäjauhoja

täytteeksi:

2 dl Pirkan chili-tomaattimurskaa
3 rkl ketsuppia
300-500g lämminsavulohta
3-5 tomaattia
1/2 pötköä vuohenmaitojuustoa
fetaa (mitä muuta vaan, kun sitä Apetinan feikkifetaa)
4 valkosipulin kynttä
1 prk (säilyke)katkarapuja
vihreitä tai mustia oliiveja
juustoraastetta
oliiviöljyä

koristeluun:

fetamurskaa
revittyjä basilikan lehtiä 


1. Lämmitä vesi mikrossa lämpimäksi. Murenna hiiva, lisää suola sekä öljy ja sekoita. Lisää jauhoja vähän kerrallaan (mieluummin liian vähän kuin liikaa). Anna kohoa täytteen valmistelun ja teon ajan. EI tarvitse laittaa esim. tiskialtaaseen, jossa kuumaa vettä. Ihan liina päälle vaan - se riittää.
2. Sekotia chili-tomaattimurska ja ketsuppi. Siivuta oliivit, tomaatit ja vuohenjuusto. Pienennä lohi. Murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna.
3. Jaa taikina kahdeksaan könttiin. Muotoile suoraan pellille ohuita soikioita. Levitä tomaattimurska-ketsuppisekoitusta päälle. Jaa lohet tomaattimurskan päälle. Laita tomaatti- ja vuohenjuustokiekot pizzoille. Ripottele valkosipulimurska. Murenna feta käsissä ja lisää päälle. Jaa katkaravut pizzoille yhdessä halottujen oliivien kanssa. Ripottele juustoraastetta päälle ja lorauta oliiviöljyä päälle - aivan kuten Jamie Oliver - ja paista 225°C uunissa :)
4. Koristele fetamurulla ja basilikan lehdillä.


Peeäs Pizzataikinassa täytyy olla suolaa! Muista maistella taikinaa koko ajan. :D

Ja... paista pizzat grillissa 200°C lämmössä tai uunissa graniittitasolla!


©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ai teillä oli jo.. :)
Meillä alkaa tiistaina ja kauhulla odotan! (koevk siis :D)

Krike kirjoitti...

Anna ne on tällä hetkellä itseasiassa puolivälissä, loppuu 29.9. Takana psyka ja ihan persiiilleeen menny matikka, tulossa äikkä ja enkku. Tsemiä sulle! :)