28. syyskuuta 2011

Kolmen K:n leivokset


Mitä syntyy, kun yhdistää koeviikon vapaapäivän ja suklaa- sekä vaniljakuorrutteen? No näitä leivoksia :D Kaapissa tosiaan oli noita ameriikkalaisia kakunkuorrutteita, joita K-Citymarketeissa ainakin myydään. Ennen kuin ne menivät vanhoiksi, piti keksiä joku härpäke, mihin ne käyttää.

Kolme K:ta eli kahvi, kaakao ja kardemumma. Alkuperäisen reseptin otin Open Café -blogista, mutta sitä tuli kyllä tuttuun tapaan muunneltua tosi paljon.

Tarvitset:

3 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
3 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1/2 tl kardemummaa
1 dl kaakaojauhetta
50g voita tai margariinia
2,5 dl vettä
3 kananmunaa

koristeluun:

Betty Crockers - Rich & Creamy, Chocolate Frosting
Betty Crockers - Rich & Creamy, Vanilla Frosting
Dr. Oetker Toffee Sauce -kastiketta (uutuus 2011)


1. Sekoita kaikki kuivat aineet.
2. Lisää  vesi ja sulatettu rasva. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia.
3. Lisää kananmunat ja vatkaa seuraavat pari minuuttia. Kaada korkealaitaiselle uunipellille ja paista 200 °C noin 10-20 minuuttia.
4. Leikkaa paistamasi levy keskeltä puoliksi. Sivele toisen pintaan ensin vaniljakuorrutetta ja sen päälle suklaakuorrutetta. Nosta toinen levy tämän äskeisen päälle. Sivele pintaan suklaakuorrutekerros.
5. Laita vaniljakuorrutetta pussiin, leikkaa kulma auki ja pursota pitkittäissuunnassa 4-5 pitkää, suoraa raitaa. Vedä toffeekastikkeella valkoisten raitojen päälle, ihan samansuuntaisesti, toffeeraitoja.


6. Vedä sitten veitsellä ristikkäiseen suuntaan, kuin mitä pursotit raitoja. Vedä molemmista suunnista vuorotellen, jotta saat hauskan marmorikuvion.
Toivottavasti tuosta epäselkeästä sepostuksesta älyäisi edes jotain... 

Tarkka huomaa: virhehän siinä kuvioinnissa on ;)
Betty Crockers©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: