18. maaliskuuta 2011

Mud Cakes



Tänään tuntui taas siltä, että on pakko leipoa jotain. Kaapeissa ei näin viikonlopun koittaessa ole mitään ihmeellisempiä aineksia, joten perusjutuista oli keksittävä jotain. Mä en ole ikinä tehnyt mutakakkua oikeasta suklaasta, vaan aina tummasta kaakaojauheesta. Meiltä ei edes maitoa löytynyt, joten korvasin sen piimällä. Myös esimerkiksi vedellä laimennetulla maustamattomalla jogurtilla voi maidon täysin korvata. Minulla kävi sellainen harmi, että ihastellessani blogini 1000 kävijää unohdin nämä kakkuset hieman liian pitkäksi aikaa uuniin, eikä sisus ollut enää sellainen kakun nimen mukainen mutainen. Mutta oli kuitenkin tosi samettista ja hyvää!

Tarvitset:

1 3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 kananmuna
3/4 dl piimää
80g margariinia tai voita
1/2dl vettä

koristeluun:

sokerikuorrutetta (tippa vettä + paljon tomusokeria)
nonparelleja, strösseleitä
tomusokeria
kaakaojauhetta


1. Sekoita sokerit, vehnäjauho, leivinjauhe ja kaakaojauhe hyvin sekaisin kulhossa.


2. Riko kananmunan rakenne toisessa kulhossa ja lisää joukkoon piimä.


3. Laita rasva mikroaaltouunin kestävään kippoon ja kaada päälle vesi. Sulata rasva mikrossa sulaksi, sen huomaa myös, kun vesi rupeaa höyrystymään ja hieman kuplimaan.

Sulatettu rasva-vesiseos

4. Yhdistä kananmuna-piimäseos sekä rasva-vesiseos jauhoseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina huolellisesti voideltuun (rasvattuun) irtoreunavuokaan. Minä tein kaksi pientä kakkua, sydämen muotoinen on vajaa 5 dl:n vuoka, pyöreä on hieman reilu 5 dl:n vuoka. Tästä taikinasta voi yhtä hyvin tehdä yhden isomman kakun 22-26 cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Mitä isompi vuoka, sitä matalampi kakku. Mitä pienempi vuoka sitä paksumpi kakku. :) Paista kakkua/kakkuja 200 °C uunissa noin 10-20 minuuttia. Ota ajoissa ulos!

Ennen uunia ja uunista tullessa
5. Koristele.

Sokerikuorrute- ja tomusokerikuorrutukset + nonparelli :)
Sydän kakku


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: