3. toukokuuta 2016

Syntinen salmiakki-suklaakakku

Yhteistyössä: Exotic Snacks

Heippa ja ihanaa toukokuuta kaikille!

Maaliskuun alusta asti oon pyöritellyt käsissäni Exotic Snacksin salmiakkitoffeepussia, joka sisältää siis aivan vaarallisen hyviä salmiakki-lakritsimakeisia suklaalla kuorrutettuna. Pussin kyljessä mainitaan sekä salmiakki että lakritsi, ja mun mielestä nuo maistuvatkin ihanasti molemmilta. Mutta niin, pohdiskelin ihan älyttömän pitkään, mitä mä niistä väsäisin. Halusin tehdä jotain spesiaalimpaa, mutta mulla ei ollut aavistustakaan, että mitä...

...Kunnes tuossa yksi ilta kandia kirjoitellessani mun mieleeni pamahti kuin salama kirkkaalta taivaalta suklaakakku. Eikä ihan mikä tahansa suklaakakku, sillä muistin tehneeni joskus todella ihanan ja mutaisen kakun ilman jauhoja. Niinpä mä ryhdyin samantien tuumasta toimeen, ja päätin ihan vaan kokeilla, mitä mahtaa kakusta tulla.

Ja siitähän tuli vallan syntinen.

Kun tähän ei tule jauhoja, kakun paistoaika ei ole niin justiinsa. Miettikää nyt jotain tavallista jauhollista mutakakkua - sehän on kuiva köppyrä, jos unohdat sen ihan vaikka viideksikin liikaminuutiksi uuniin. Mä paistelin kakkua tunnin, ja kakku oli juuri sellainen kuin toivoinkin - pinnasta nätisti paistunut ja ihanasti hieman sitkistynyt. Kakun jäähdyttyä pääsin iskemään siitä palan, ja voi sitä ilon määrää: sisältä se oli niin pehmeä ja sopivan mutainen.

Ja se maku, se oli kyllä kohdillaan. Suklainen ja salmiakkilakritsinen. Suosittelen todellakin kokeilemaan!



Tarvitset (15cm kakku)
0,5 dl kahvia
1 pps (á 160g) Exotic Snacks Lakrits Fudgeja (salmiakkilakritsi-toffeepalloja)
100g tummaa suklaata
140g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa

koristeluun
Exotic Snacks Fem Synder -lakusekoituksesta nameja murskattuna

----------------------

Tarvitset (24cm kakku)
1 dl kahvia
2 pps (320g) Exotic Snacks Lakrits Fudgeja (salmiakki-toffeepalloja)
200g tummaa suklaata
280g voita
2 dl sokeria
4 kananmunaa

koristeluun
Exotic Snacks Fem Synder -lakusekoituksesta nameja murskattuna



1. Mittaa vesihauteessa olevaan kulhoon kahvi, Exotic Snacks -salmiakkipallot ja tumma suklaa. Anna näiden sulaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten voi ja sokeri, anna niiden sulaa ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen sitten jäähtyä, jotta kananmunat eivät mee kokkeliksi.
2. Lisää kananmunat jäähtyneeseen kakkumassaan sekoittaen tasaiseksi vaikka lusikalla.
3. Kaada kakkumassa leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan ja paista 175°C uunissa noin tunnin verran. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi ennen kuin laitat tarjolle.
Ennen ja jälkeen kananmunien lisäyksen :D

Peeäs Exotic Snacksin salmiakkilakritsipallerot saattavat sisältää pieniä määriä gluteenia. Vaikka kakkuun ei tule siis jauhoja, se ei välttämättä ole täysin gluteeniton.

Yhteistyössä

©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: