7. toukokuuta 2016

Mokka-suklaahyydykekakku


Heipsan,

saiskos olla pala mokka-suklaahyydykekakkua? Mä tein tämän äitin ja iskän synttäreille parisen viikkoa sitten Avokado-sitrusraakakakun sekä Mansikkahyydykekakun kaveriksi. Mun mielestä tää onnistui visuaalisesti tosi kivasti, siis tiiättekö, rento mutta kuitenkin tyylikäs. Ja kakku - niin ulkonäkö kuin makukin - oli kahvittelijoiden makuun. On kyllä myönnettävä, että pidin itsekin tämän mausta kovin. Suklaa ja mokka siis vaan on niin hyvä kombo.

Mä käytin tässä Kalevin kahvisuklaata, jonka löysin vahingossa ohikulkumatkalla Joensuun yhdestä karkkikaupasta. Normi ruokakaupoissa en kyseiseen suklaaseen ole törmännyt, mutta uskallan väittää, että just karkkikauppojen laajat valikoimat vastaavat huutoon, haha. Käytin tähän pieneen 15cm halkaisijan kakkuun vajaan kaksi levyä suklaata, sillä yksinkertasesti olin vaan maistellut sen 40g siitä toisesta suklaalevystä pois. Eli kokonaiset kaksi suklaalevyä voi kaikin mokomin upottaa kakkuun. Tämä on melko tuhti ja tiivis kakku, sillä liivatteella halusin varmistaa, että se varmasti pysyy muodossa pidempäänkin tarjolla huoneenlämmössä. Mikäli et halua käyttää liivatetta, voi ne jättää tästä kokonaan pois - kakku pysyy suklaan ansiosta kyllä kasassa. Suosittelen testaamaan - liivatteella tai ilman!

Mä oon tässä vuoroin väsännyt äitienpäiväkakkua sekä raapinut kandidaatin tutkielmaa kasaan. Alkaa ihan tosissaan kyllästyttämään tuo kandi, sillä motivaatio ja jaksaminen ovat loppuneet jo hyvän aikaa sitten. Tavoitteena nyt on vaan saada se roska alta pois, kun ei sillä ole mulle käytännössä just oikeestaan mitään hyötyä. Oikeesti mua kyllä pelottaa, mun panos koko tutkielmaan ei oo ollut mitenkään kauheen kehuttavaa... Mutta läpi jos menee, niin all good.

Arvatenkin oon siis kandihommien sijaan valinnut aina leivontaterapian, ja tässä nyt yksi kandinvälttelyn tuloksena syntynyt kakkunen. :)


Tarvitset pohjaan (15cm halkaisija)
100g kaurakeksejä
60g voita

täytteeseen:
2 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1/2 prk / 100g maustamatonta tuorejuustoa
160g kahvisuklaata (Kalev, á 100g)
2 tl vaniljasokeria
(maun mukaan sokeria, esim. 3 rkl)
0,5 dl kahvia

koristeluun
valkosuklaata
pensasmustikoita
suklaisia kahvipapuja
mintunlehtiä

------------------------

Tarvitset pohjaan (24cm halkaisija)
200g kaurakeksejä
120g voita

täytteeseen:
4 liivatelehteä
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 prk / 200g maustamatonta tuorejuustoa
320g kahvisuklaata (Kalev, á 100g)
4 tl vaniljasokeria
(maun mukaan sokeria, esim. 6 rkl)
0,75 dl kahvia

koristeluun
valkosuklaata
pensasmustikoita
suklaisia kahvipapuja
mintunlehtiä


1. Murskaa pohjaan tulevat keksit ja sekoita sulatetun voin kanssa. Painele irtoreunavuoan pohjalle.
2. Laita liivatteet likoamaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi sähkövatkaimella ja lisää sekaan tuorejuusto.
3. Sulata mokkasuklaa ja lisää täytteeseen. Lisää vaniljasokeri. Mausta ja makeuta tarvittaessa vielä sokerilla.
4. Kuumenna kahvi kiehuvaksi ja sulata liivatteet mukaan. Sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Kaada tai lusikoi täyte vuokaan ja levitä. Itse jätin kakun pinnan tarkoituksella epätasaiseksi. Anna jähmettyä viitisen tuntia tai yön yli.
5. Irrota kakku vuoasta ja koristele sulalla valkosuklaalla, pensasmustikoilla, kahvipavuilla ja mintunlehdillä.


©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: