23. heinäkuuta 2014

Maapallokakku


Heinäkuun tokana viikonloppuna valmistettiin parhaan ystäväni kanssa kakut hänen äitinsä häihin. Kakkuja tehtiin todella monta, ja yksi niistä oli tämä maapallokakku. Toiveena oli, että kakussa olisi nuo kuvassa näkyvät liput: Australia, Hollanti ja Suomi. Täytteikseen kakku sai herkullista lakkamoussea, jonka kylkeen makea valkosuklaamousse sopi superihanasti. Mun mielestä tästä tuli ihanan erilainen hääkakku.

Mulla on ollut viime viikkoina älyttömän paljon kaikkea. Muiden loikoillessa rannalla mä paahdan pitkää päivää töissä yleensä viisi kertaa viikossa. Viikonloppuina on sitten taas kaikenlaista muuta meininkiä, eikä aika meinaa riittää oikein mihinkään ylimääräiseen. Mun kesäloma häämöttää tuossa parin viikon päässä, joten jospa silloin ehtisin tänne blogiinkin hieman useammin.

Opiskelurintaman uutisia en täällä olekaan vielä kertonut. Helsinkiin pääsin lukemaan kotitalousopettajaksi, mutta koska se ei niin paljon kiinnosta, lähden kouluttautumaan Joensuuhun erityisopettajaksi.  Minulla on Joensuussa jo oma pieni yksiö, jonka vapailta markkinoilta itselleni sain. Opiskelija-asuntoa tarjottiin kyllä kimppakämpästä, mutta sellaiseen mä en suostu menemään. Kaipaan omaa tilaa ja rauhaa, ja maksan yksiöni suolaisen hinnan paljon mieluummin kuin kimppakämpän huomattavasti edullisemman hinnan. Syksyllä on luvassa siis köyhän opiskelijan sapuskoita. ;) Mutta nyt tämän makean maapallon pariin!

Tarvitset:
9 kananmunan Nopea kakkupohja (n. 29cm vuokaan)

kostutukseen:
3-4 dl sitruunalimonadia

lakkatäyte:
3 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
400g lakkasosetta
0,5-1 dl sokeria
2 rkl vettä
4 liivatelehteä

valkosuklaatäyte:
3 dl vispikermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g valkosuklaata

kuorrutukseen:
2-kertainen satsia Sokerikreemiä
1kg marsipaania/sokerimassaa/kaulittavaa massaa (tässä puolet marsipaania, puolet sokerimassaa)
50g marsipaania/sokerimassaa/kaulittavaa massaa maanosiin
sinistä elintarvikeväriä
vihreää elintarvikeväriä

koristeluun:
lipputikkuja (tulosta liput ja liimaa grillitikunpätkän päähän)


1. Valmista kakkupohja. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
2. Lakkatäyte: Laita liivatteet likoamaan. Vaahdota vispikerma. Lisää vispikermavaahdon sekaan tuorejuusto ja sekoita sähkövatkaimella. Kuumenna vettä kiehuvaksi ja sulata hyvin puristellut liivatteet sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana kerma-tuorejuustoseoksen sekaan. Lisää sitten mukaan lakkasose. Lisää sokeria makusi mukaan. Anna täytteen paksuuntua jääkaapissa valkosuklaatäytteen teon ajan.
3. Valkosuklaatäyte: Vaahdota vispikerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita suklaasula tuorejuuston joukkoon. Lisää sitten tuorejuusto-suklaaseos kermavaahdon sekaan.
4. Kokoa kakku: Kostuta alin kakkupohja. Kaada sitten lakkatäyte ja nosta seuraava kakkupohja. Kostuta kakkupohja ja kaada suklaatäyte. Nosta viimeinen kakkupohja ja kostuta sekin. Anna täytteiden jähmettyä vähintään 6 tuntia.


5. Valmista sokerikreemi ja levitä tasaiseksi kerrokseksi kakun pintaan.
6. Lämmittele 1kg massaa käsissäsi. Värjää siniseksi. Älä vaivaa massaa tasaisen siniseksi, vaan jätä siihen hauska marmori. Kauli massa tomusokeroidulla alustalla noin 3mm paksuiseksi pyöreäksi levyksi ja nosta kakun päälle. Vedä ja tasoita massa nätisti kakun päälle ja reunoille. Leikkaa ylimääräinen massa pois (tämän leikatun ylijääneen massanhan voi värjätä keltaisella vihreäksi maanosia varten).


7. Värjää n. 50g valkoista massaa vihreäksi (jos et värjännyt ylijäämämassoja keltaisella vihreäksi). Kauli sitten tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Leikkele maanosat maailmankartan avulla ja liimaa sitten sokerikuorrutteella kakun pintaan.


8. Tökkää haluamiesi maiden liput juuri ennen tarjoilua.

Tipsu 31.12.2003 - 21.7.2014 ♥︎
Peeäs Mun rakas 10,5-vuotias kaniherra lähti 21.7.2014 pupujen taivaaseen velikultansa luo. Eläinlääkäri epäili suolistotulehdusta ja mahdollista kasvainta. Minä sain itse tehdä päätöksen yritetäänkö raksu hoitaa lääkkeillä kuntoon vai päästetäänkö kivuista. Koska pupsi oli jo niin vanha, halusin ettei Tipsukka joudu kärsimään hetkeäkään. Ja voitte nyt varmaan arvata, että mä olin ihan Niagara eläinlääkäristä alkaen koko loppupäivän.

©2014 • Taikakaulin

Ei kommentteja: