6. tammikuuta 2012

Mustikka-glögihyydykekakku

 
Saimme jouluna meidän naapureiltamme herkkukorin, josta löysin mustikkaglögitiivistettä. Sain kunkkuidean, että teen siitä hyydykekakun. Äiti ja iskä olivat kuitenkin ehtineet sen jo kittaamaan parempiin suihin, niin piti kehitellä jotain muuta.

Päädyin yhdistämään sitten ihan normiglögiä sekä mustikoita pakkasesta. Tuosta kakusta tuli ihan kivannäköinen, mutta maku oli mitäänsanomaton. Täyte on vähän niin kuin pannacottaa, ja päälle kiilteeseen kannattaisi ehdottomasti laittaa vahvaa, glögitiivisteestä tehtyä glögiä. Itsepä laitoin valmiiksi lantrattua, ja eihän se miltään maistunut.

En siis suosittele kokeilemaan, mutta jos nyt joku välttämättä haluaa:

Tarvitset

90g joulupipareita
45g voita tai margariinia


6 liivatelehteä
2 valkuaista
vaniljasokeria maun mukaan (valkuaisvaahtoon!)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4 dl sokeria
2 dl kermaa
3/4 dl maitoa
vähintään 3 tl vaniljasokeriaa
n. 1 dl mustikoita

2 liivatelehteä
n. 1,5 dl glögitiivistettä
0,5 dl vettä
mustikoita (sen verran kuin haluat)

suklaakoristeita ja Suklaareunakoriste

1. Murusta piparit pieneksi muruseokseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi muruihin ja nypi huolellisesti sekaisin. Painele irtoreunavuoan pohjalle, mieluiten vuoan pohjalla olevan leivinpaperipalan päälle. Laita jääkaappin kovettumaan.
 2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa vain valkuaisista vaahto (keltuaisia ei tarvita tässä reseptissä!). Mausta valkuaisvaahto vaniljasokerilla kevyesti. Sekoita purkissaan notkistettu tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi massaksi.
3. Mittaa pieneen kattilaan sokeri, vaniljasokeri, kerma ja maito. Kuumenna em. seosta kunnes se pulpahtelee (kiehuu) muutaman kerran. Huomaat, että seos on hieman paksuuntunut, MUTTA  "paksuuntunut" -huomiosta huolimatta seos on todella litkua vielä. Puristele liivatelehdet kunnolla ja liuota kuumaan kerma-maito-sokeriseokseen samalla hyvin sekoittaen. Maista seosta: Jos vanilja ei maistu tarpeeksi, lisää vaniljasokeria huoletta. Jäähdytä seosta hieman, jäähdyttämisen jälkeen kaada vaniljalitku valkuaisvaahto-tuorejuustoseoksen sekaan. Sekoita tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin.
4. Laita kaksi liivatelehteä kylmään veteen. Sekoita 1,5 dl glögitiivistettä ja 0,5 dl vettä pienessä kattilassa sekaisin ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää hyvin puristellut liivatteet ja anna seoksen jäähtyä paksummaksi.


©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Minka kirjoitti...

Tää näyttää ja kuulostaa ihan super hyvältä :) Ja kauniit on koristelutkin!

Krike kirjoitti...

Kiitos MIMOSA :)