2. lokakuuta 2011

PPNS 100v.!


Elikkäs  nuorisoseura täyttää nyt tänä vuonna sata vuotta. Itse olen sen toiminnassa ollut mukana muun muassa näyttelemässä kesäteatterilla parina kesänä, hoitamassa teatterin tekniikkaa, ohjannut lastenkerhoa ja osallistunut KNoppi-perusohjaajakoulutukseen. Minulta pyydettiin peruskakku juhliin, ja totta kaihan mä suostuin! Mutta koska minua ja peruskakkua ei samaan lauseeseen saa, niin välistä löytyi sitruunatahnaa eikä tosiaankaan banaania. En ole muuten IKINÄ tehnyt kakkua, jossa olisi banaania. Enkä usko että ihan lähi päivinä sellaista teenkään. :)


Tarvitset:

6 kananmunan Nopea kakkupohja
kostutukseen noin 2 dl marjamehua

täytteeseen:

1 prk Lemon Curd -sitruunatahnaa (valm.: MacKays)
400g pakastemansikoita
4 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
vaniljasokeria maun mukaan

kuorrutukseen:

yksi satsi Suklaaganachea tummasta suklaasta
marsipaani- tai sokerimassakoristeita
6 dl vispikermaa
2 rkl maitorahkaa + sokeria maun mukaan


1. Valmista kakkupohja ohjeen mukaan.
2. Leikkaa kakkupohjat ja kostuta. Levitä ensin Lemon Curdia. Muussaa mansikoita haarukalla siten, että rakenne hajoaa. Laita puolet mansikoista ensimmäiseen väliin.3. Vaahdota 4 desilitraa vispikermaa, mausta (lue: sokeroi). Laita laita puolet ensimmäiseen väliin. Laita Lemon Curdia, mansikoita ja kermavaahtoa myös seuraavaan väliin ihan samalla tavalla kuin aiemminkin.


4. Valmista suklaaganache ja kuorruta kakku. Anna jähmettyä.
5. Sokeroi ja vaahdota kuorrutukseen tuleva vispikerma. Lisää vaahdotuksen loppuvaiheilla maitorahka ja vatkaa vielä vähän. Pursota haluamallasi tavalla (minulla Städterin 14 mm tähtitylla, ofc ;)


Peeäs Sain olla päivän kansallispuvussa ! Aluksi kammoksuin koko pukua, mutta nyt tätä kirjoitellessanikin on se samainen puku päällä :) Ainoa vain, että esiliinaa ei nuorisoseuran varastosta löytynyt ja päänauhatkin jossain piilossa olivat, mutta eipä se menoa haitannut!

Edit: Jos joku pohti, että minkä alueen kansallispuku tuo on, niin voin kertoa että Munsalan on. Munsalahan oli Pohjanmaalla sijainnut kunta, eli ei ole mitenkään meidän seuduilta tuo puku. Ja tarkkasilmäinen saattoikin jo huomata, että kaksi alinta kultaista nappia puuttuvat ;D

©2011 • Taikakaulin

3 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Onnittelit! 18000 raja rikki!,

Kirsi kirjoitti...

Siis onnittelut parhaat!!

Krike kirjoitti...

Kitoos kitoos! :)