25. lokakuuta 2011

HirvipiirasPurkkihirvenliha, I love it! Ja sitä saa onneksi papalta, metsästäjä hän kun on. Hirvenjauheliha ei oo mitenkään merkittävästi naudan vastaavasta poikkeavaa, mutta tää purkkiliha... Se on niin ihanaa.

Täällä mun blogissa on ollut nyt viime aikoina normaalia hiljaisempaa - tai niin - tää on nykyään sitä normaalia. Lukio vie niin paljon aikaa, kiitos pari kertaa päivässä kulkevien linjureiden. Peruskoulun syyslomalla ei olisi tullut pieneen mieleenikään ottaa koulukirjaa käteen, mutta nyt ei tullut mieleenikään, etten näin olisi tehnyt. Varsinkin näin hitaana lukijana kurssista läpi pääseminen edellyttää sen. :D

Vaikka syyslomalla on tullut tehtyä koulujuttuja, oon mä toki keittiössäkin ollut (yllätys sinänsä :D). Sisko ei ollut kotona, niin tein meille muille -  äitille, iskälle ja minuulle -  tätä piirakkaa. :)

Tarvitset:

3,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
suolaa-aa-aa
100g voita
1,5 dl vettä

n. 200g hirven(purkki)lihaa
1 iso tai 2 pientä sipulia
1,25 dl ruokakermaa
3 kananmunaa
mausteita
suolaa-aa-aa
juustoraastetta


1. Sekoita pohjan kuivat aineet. Lisää sulatettu voi ja sitten vesi. Sekoita tasaiseksi. Levitä piirasvuokaan.
2. Pilko sipulit.
3. Sekoita kerma, munat ja mausteet sekaisin.
4. Lado pohjataikinan päälle purkkihirvenlihaa, sipulit sekä kerma-munalitku. Ripottele pinnalle juustoa ja paista 200 C, kunnes hyytynyt ja nätin ruskea. :)


©2011 • Taikakaulin

2 kommenttia:

lintsi kirjoitti...

Onneksi se lukio-opiskelukin helpottaa jossain vaiheessa -tai ainakin siihen ehkä turtuu, niin pitää sitä ainaista kiirettä ja stressiä ihan normaalina. Tai sitten vain näin yhdeksän vuotta lukion aloittamisen jälkeen ei vain enää muista, millaista se olikaan...;) Tsemppiä joka tapauksessa!

Krike kirjoitti...

Kiitos! Ehkä se juu josssain vaiheessa helpottaa - viimeistään sitten kirjoitusten jälkeen ;D