27. helmikuuta 2011

Pursotettavat ruusut

 


Eilen oli sopivasti aikaa kokeilla ruusujen pursottamista. En kuitenkaan viitsinyt tuhlata kermavaahtoa harjoitteluun, joten keittelin perunamuussin veteen. Olisikohan ollut Mummon muussia. :D Perunamuussihan on paljon kovempaa kuin kermavaahto, jota pursotetaan, mutta tällä muussilla oli hyvä harjoitella. Joskus vaan tuntui ettei se muussi tule ikinä sieltä tyllasta ulos.

Hyvä ja lähes välttämätön apu on ruusunaula. En oikeastaan tiennyt, että omistan edes ruusunaulaa, kunnes kaivelin joululahjaksi saamani tylla- ja pursotussetin esiin ja sieltähän putkahti paperissa oleva upo uusi ruusunaula! Ruusunaulaa pyöritetään sormissa samalla kun toinen käsi pursottaa ruusulle terälehtiä.

Oikeasti kun tehdään kermavaahdosta kermaruusuja, pursotuskermana kannattaa käyttää vispikermaa. Hyviä ovat esimerkiksi Flora Vispi eikä Rainbow'n vispikermakaan huonoa ole.

Mainittakoon vielä, että olen mukana testaamassa yhtä nuorille tarkoitettua nettisivustoa, joka liittyy mm. ruokaan. :D Jos löysit tiesi tänne blogiin tämän nimeltä mainitsemattoman nettisivuston kautta, niin pistähän kommenttia!


Tarvitset:

4,5 dl pursotettavaa massaa (tässä perunamuussia)
ruusunlehtitylla (minulla Wiltonin 104 mm ruusuntylla)
pursotuspussi (käytin tässä pakastuspussia)
leivinpaperia
ruusunaula


1. Keitä perunamuussi paketin ohjeen mukaan. Jäähdytä muussi. (Tai vaahdota kerma.)


2. Lado pursotettava aines pussiin, johon olet laittanut tyllanpään.


3. Leikkaa leivinpaperista pieni, ruusunaulan päällisosan kokoinen pala ja liimaa se ruusunaulan pyöreään osaan pienellä määrällä perunamuussia (tai kermavaahtoa).


4. Pursota ympyrän muotoinen keskus ruusulle ruusunaulan päälle. Tyllan "pisaranmuotoisen" suun paksu, pyöreämpi pää on alaspäin.

Ruusun ydin
5. Pursota limittäin lisää terälehtiä aina vähän korkeammalle tyllaa nostaen ja pursottaen.


MUISTATHAN VIELÄ että 4,5 dl perunamuussia/kermavaahtoa tulee tosi paljon ruusuja ja käytinkin itse osan muussista muuhun pursotusharjoitteluun.

VINKKI Pursotuksiin käyttämääsi perunamuussia ei kannata heittää roskiin, vaan lado muussit pakastuspussiin ja pakasta. Pakastetun perunamuussin voi hyödyntää vaikkapa piirakkapohjaan.

Pakkaseen
©2011 • Taikakaulin

6 kommenttia:

hyvää päivää kirjoitti...

onkonoi ruusut tuossa kuvassa siis perunamuussista tehty vai kermavaahdosta?(siiis nuo ihan valmiit ruusut)

Krike kirjoitti...

Kaikki tässä on tehty ihan perunamuussista. :D

Anonyymi kirjoitti...

hei sähän osaat :)
tosi hienoja jos tosiaan otit ruusunaulan vasta nyt paketista!
tsemppiä sulle :)

Krike kirjoitti...

Kiitti! Joo, ruusunaulan kekkasin vasta nyt ottaa :D

Tuta kirjoitti...

Tulikin todella upeita perunamuusiruusuja:)

Krike kirjoitti...

Kiitoksia paljon :)