16. tammikuuta 2017

Chia-raakakaakaovanukas

Yhteistyössä: Exotic Snacks

Heipsun,

Mä tulin pilateksesta juuri himppadeen ja pistelen tässä viikonlopulta jäänyttä parmesaanirisottoa naamariin. Kunhan oon nää tuosta lautaselta saanut imuroitua, aattelin pistää jääkaappiin tekeytymään tätä chia-raakakaakaovanukasta huomiseks aamupalalle. Tein eilen illalla pitkästä aikaa tätä vanukasta, kun satuin löytämään muutaman pussin chiaa kuivakaapin perältä. Eilen nimittäin pistin kirjaimellisesti humpaksi, kun hetken pakkomielteestä raivasin Katri-Helenan tahdissa tuon raivostuttavan ja tilasyöpön kulmakaapin järjestykseen. Nolottaa etten edes muistanut, että mulla oli siellä jemmattuna muun muassa chiasiemeniä, papu- ja pinaattipastaa sekä kuivattuja suppilovahveroita...

Tällä kertaa jatkojalostukseen pääsivät chiasiemenet. Chiasiemenethän ovat sellaisia pieniä, kuivia ja mustia siemeniä. Kun niitä sekoittaa vaikkapa maitoon ja antaa olla tovin, chiat turpoavat sellaiseksi sammakonkutumaiseksi vanukkaaksi. Kun sekaan heittää vielä vähäsen raakakaakaojauhetta, maukkaita pekaanipähkinöitä sekä lorauksen hunajaa, on kuitupitoinen ja terveellinen aamupala tai herkku helposti valmis. :) Noissa mun kuvissa toisessa lasissa on maitoa enemmän kuin toisessa, siitä johtuu siis tuo koostumusero. 


Tarvitset: (1 annos)
2,5 dl maitoa / mantelimaitoa / kauramaitoa / soijamaitoa
1/4 - 1/3 dl chiasiemeniä
1,5 rkl raakakaakaojauhetta
loraus hunajaa
n. 1/2 - 3/4 dl Exotic Snacks pekaanipähkinöitä, murskattuna


1. Sekoita ainekset kippoon tai lasiin ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
2. Ennen tarjoilua sekoita vanukkaan koostumus vielä tasaiseksi. Ripottele pinnalle murskattuja pekaanipähkinöitä.


Yhteistyössä

©2017 • Taikakaulin

Ei kommentteja: