15. kesäkuuta 2016

Mansikka-halloumisalaatti

Yhteistyössä: Exotic Snacks

Mansikka ja halloumi, oi kyllä! Mun mielestä salaatteihin sopii ihan älyttömän hyvin, kun yhdistää niihin jonkin suolainen-makea -makuparin. Tällä kertaa mä käytin mansikkaa ja halloumia, mutta halloumin tilalle sopisi myös vuohenjuusto tai brie ihan täydellisesti. Myös mansikan voi vaihtaa, ja tilalle voi valita maun mukaan marjoja tai hedelmiä. Anyway, mansikka ja halloumi toimivat kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi hyvin.

Mä tykkään etenkin kesällä lisätä salaatin sekaan pinjansiemeniä, sillä niiden maku ja ihana aromi tuovat kastikkeen kanssa salaatille just sen tarvittavan lisän. Siis jos et oo vielä maistanut pinjansiemeniä, niin äkkiä siitä maistelemaan! Nam.

Salaatin kylkeen sekoittelin yksinkertaisen oliiviöljypohjaisen kastikkeen, jota voi maustaa aivan oman maun ja mieltymysten mukaan. Mun mielestä salaatit yleensä vaativat jonkin kastikkeen tai edes pelkän öljyn kaverikseen, sillä salaatti ilman kastiketta on vähän sama kuin täytekakku täysin ilman kostutusta. Jep, tylsä ja kuiva. Ja hei, tähän salaattiin voit käyttää oikeestaan mitä salaattia tykkäät - mä satuin käyttämään jäävuori- ja pehtoorisalaatteja, mutta kaikki salaatit sopivat.


Leppoisia kesäpäiviä ❤︎



Tarvitset:
1 pss eli 50g Exotic Snacks pinjansiemeniä
1 pkt (200g) halloumijuustoa
1 ruukku / pss jäävuorisalaattia
1 ruukku pehtoori- tai tammenlehtisalaattia
kirsikkatomaatteja (n. 1/2 rasiaa)
maun mukaan ruohosipulia
500g mansikoita

kastike
1/2 sitruunan mehu tai 1/4 dl sitruunamehua pullosta
1/4 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
pippuria myllystä
ripaus suolaa


1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Paista pannulla sen jälkeen siivutut halloumit molemmin puolin (itse leikkasin halloumin siivuiksi, jotka jaoin neljään osaan). Anna halloumien jäähtyä.
2. Pese salaatit, tomaatit, ruohosipuli ja (ulkomaiset) mansikat, anna veden valua pois. Revi salaatit kulhoon. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja lisää mukaan. Leikkaa ruohosipuli silpuksi ja lisää salaattiin. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja lisää salaattiin. Lisää lopuksi halloumit sekä paahdetut pinjansiemenet.
3. Sekoittele kastike: yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja kaada kastike sitten salaatin sekaan tai tarjoile erillään.



Yhteistyössä

©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: