22. elokuuta 2014

Kulinaristin mekka - Dubrovnik

Atlantic Kitchen
Hotellin ravintola

Kun oli abivuoden, ylioppilaskirjoitusten ja yliopiston pääsykokeiden jälkeen viilettänyt tukka putkella töissä toukokuusta elokuuhun, oli melkosen ihanaa häippästä äidin kanssa lomailemaan Kroatiaan viikoksi. Hotellimme sijaitsi Lapadin kaupunginosassa Dubrovnikissa, ja sieltä pääsi todella helposti bussilla tai kävellen vaikka minne. Hintataso oli suunnilleen sama kuin Suomessa, joskin ravintoloissa ruokaileminen oli positiiviseksi yllätykseksi edullisempaa kuin täällä Pohjolassa - vai saako Suomessa oikeasti loistavan illallisen alkupaloineen, viineineen ja jälkiruokineen alle viidelläkympillä? Ei munkaan mielestä. Ja niin, Amarillot sun muut tylsät ja ylihintaiset ketjuravintolat ovat ihan huikean kaukana tuosta peräänkuuluttamastani loistavasta illallisesta.

Nyt mä lähden iskän kanssa kotiuttamaan Ikeasta vuodesohvasängyn sekä hyllyn, nimittäin mun muutto kolkuttelee ihan vain yhden viikon päässä. Siispä me suuntaamme auton nokan kohti mun ehdotonta tavaratalomekkaa, mutta suunnatkaa te nokkanne ruokamekkaan aka Kroatiaan - vaikka sitten tämän postauksen välityksellä. ;-)


Atlantic Kitchen


Reissun parhaan illallisen tarjosi to-del-la pitkien portaiden yläpäässä vuorenrinteellä sijainnut Atlantic Kitchen. Konstailematonta ja mutkatonta ruokaa, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan oli taivaallista. Alkupalaksi söimme herkullista valkosipulileipää ja pääruoaksi otimme molemmat todella onnistuneesti kypsytetyt simpukat tomaattikastikkeessa, joka oli höystetty kaikella ihanalla Välimeri-kamalla. Niin simppeliä, niin hyvää. Ison peukun tämä ravintola saa siitä, ettei siellä soinut musiikki. Vaikka musiikkia onkin kiva kuunnella, pilaa se mun mielestä helposti monen asian. Musta tuntuu, että en pysty maistelemaan ruokaani kunnolla, jos musiikki huutaa ja bassot sen kuin jauhavat taustalla.

(Trip Advisor rankkasi Atlantic Kitchenin sijalle 43.)


Restaurant Azur


Miltei ykkössijalle ylsi myös kroatialaista ja välimerellistä ruokaa aasialaisella twistillä loihtinut Azur. Alkupalaksi tilasimme hieman samosan tyyppisiä filotaikinaan leivottuja lohi-wasabikolmoita, jotka osoittautuivat aivan taivaallisiksi! Siis aivan huikean hyviä.

Minä tilasin pääruoaksi tuoretta tonnikalaa pannulla pikaisesti pyöräytettynä. Kyljessä oli herkullisia, ohuen ohuita ja totaalisen rapeita kasvislastuja, jotka olivat siis niin ohuita, että sana lastu ei edes kuvaa niitä oikein. Niiden lisäksi lautasella komeili riisiä sesamsiemenillä sekä cashewpähkinöillä.

Äiti tilasi superhyviä paikallisia lihapullia tulisessa kookoskastikkeessa. Lisänä oli tulisuutta vaimentamaan pienehkö kipollinen riisiä. 

(Trip Advisor sijoitti Azurin kahdeksanneksi parhaimmaksiksi ravintolaksi Dubrovnikissa.)


Pantarul


Trip Advisor sijoitti Pantarulin parhaimmaksi ravintolaksi Dubrovnikin alueella. Ja ruoka totisesti myös oli hyvää. Äiti tilasi alkupalaksi herkullisen tapastyylisen lautasen. Pääruoaksi minä tilasin herkullisen vasikka-annoksen, jonka liha oli paistettu ihan silmissähajoavan mureaksi. Sanomattakin lienee selvää, että olihan se nyt ihan naurettavan hyvää. Äiti tilasi ankalla täytettyä kananrintaa sekä maustettuja vihanneksia.


Trattoria Tezoro

 

Yhtenä iltana suuntasimme vanhan kaupungin sydämeen syömään Tezoroon. Harmiksemme illallisaika ei ollut vielä alkanut, mutta lunch-listan ruoat olivat kyllä nekin todella hyvät. Minä söin uppopaistettua kalamaria, ja äiti tilasi tuoreesta tonnikalasta valmistetun pizzan. Jälleen kerran niin yksinkertaista ja hyvää.

(Trip Advisor rankkasi Trattoria Tezoron sijalle 144.)


Three islands cruise - jäätelöä Lopudin saarella
Aamiaista hotellilla
Panorama Restaurant

©2014 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Teillä ollut aivan mahti ruokaviikko upeissa maisemissa!

oon niiin samaa mieltä tuosta musasta, ravintoloissa (ja myös esim. vaatekaupoissa!) se todella on ÄRSYTTÄVÄÄ! :-D

Krike kirjoitti...

Haha, sanopa muuta ;-D