23. toukokuuta 2014

Kurkistus lakkiaisjärjestelyihin


Tasan viikon ja päivän päästä sitä ollaankin jo lukiomme 230 uuden ylioppilaan voimin kävelemässä Sibeliuksen Karelia-sarjan Intermezzon tahdissa lukiomme kakkoskerroksesta kohti areenaa ja lakitustilaisuutta. Ennen tuota on kuitenkin vielä ihan hurjasti tehtävää. Töistäni huolimatta haluan ehdottomasti olla mukana juhlien järjestämisessä, sillä ovathan ne minun juhlani, ja mä pidän ihan älyttömästi järjestämisestä ja suunnittelusta.

Tarjottavat valmistan pääasiassa minä. Pakkaseen onkin valmistunut kaksi sokerikakkupohjaa, kaksi suklaakakkupohjaa sekä 150 macaronin kuorta. Ensi viikolla mulla on  viikon kolmena ekana päivänä töitä, mutta sen jälkeen vikat päivät onkin pyhitetty tajuttomalle tarjottavarumballe. Tehtävänä on niin suolaisia hyydykekakkuja, leivoksia, pikkuleipiä, piirakoita, marenkeja kuin myös kakkujen ja macaronsien täyttämistä. Tekemisestä ei siis ole puute.

macaron-kuoria joka purkissa

Somistus ja estitiikka ovat mulle tarjottavien lisäksi myös tosi tärkeitä. Ylimmässä kuvassa näkyviä pompomeja olen askarrellut aina yhden kerrallaan silloin, kun on vain ehtinyt. Ennen töihin lähtöä, ennen nukkumaanmenoa - aina kun on ollut muutama minuutti joutoaikaa. Pomien lisäksi tosiaan tuunasin Happy Joe -siideripullot kukkamaljakoiksi, joihin ensi viikolla shoppaan ihanat terttuneilikat. Lahjapöydän yläpuolelle tein ainakin mun mielestä hitsin soman viirin, johon käytin jämäpalat muun muassa nuihin kukkapulloihin käyttämistäni kakkupaperin jämistä.


Tänään on ystäväiseni kanssa määränpäänä korkkarikaupat, vaikka kaikkein mieluiten menisinkin pokkaamaan ylioppilastodistukseni ihan paljain jaloin. Samalla shoppailureissulla tarkoituksenani on kotiuttaa vino pino valkoisia servettejä sekä taulun kehykset, joihin laitan näkyville listan tarjottavista. Myös ihania raidallisia paperipillejä ostan pikku juhlijoita varten, mikäli vain niitä sattuu löytymään. TO DO -listani on huisin pitkä, mutta eiköhän se tässä pikku hiljaa typisty! 

P.S. Olen tooosi onnellinen, sillä sain kuin sainkin pääsykoekutsuja - kolme Helsingin yliopistoon ja yhden Itä-Suomen yliopistoon!! Soveltuvuuskokeita vain odotellessa, jes!

 ©2014 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Luumukka kirjoitti...

Tosi kauniit nimikyltit olet tehnyt tarjottaville :) samoin pitsisomiste pulloissa on ihana! Meilläkin juhlahumua ja valmisteluita viikon varrella, vkloppuna on tyttären 2v juhlat :) ja minähän leivon, liikaa :D oikein mukavia lakkiaisia sinulle!

Krike kirjoitti...

Kiitos paljon, Luumukka! Musta tuntuu, että mäkin leivon ihan liikaa :-D Oi ihanaa, paljon onnea synttärisankarille ja pitäkää huisit kemut! :-)