Oi kyllä, jälleen oli pakko paistella näitä Pariisin kaunottaria. Nyt kun macaronseja on tullut tehtyä jo useampaan kertaan, alkaa koko härdellissä olla rutiini, eikä onnistumisen suhteenkaan ole enää ihmeemmin ennakkoluuloja. Macaronien tekeminen alkaa oikeastaan tuntua jo vähän tylsältä, ja kelailinkin, että esimerkiksi cookie popsit tai whoopiet voisvat olla seuraavia potentaalisia leivoskokeiluvaihtoehtoja.
Vaikka operaatio macarons alkaa tehdasmaisen menon takia tympiä, on lopputuloksena kuitenkin aevan ihanat leivokset. Täytteitä voi aina vaihdella ja varioida, sama juttu koristelussa. Myös macaronien marenkityypin voi vaihtaa: nämä kaikki mun macaronsit ovat ranskalaisella marengilla, mutta lisää haastetta saa valitsemalla italialaisen marengin. Macaronseja on mun mielestä myös tosi kiva kuvata, ja yleensäkin leivosten taustalla ja yleisesti kaikkialla muutenkin tykkään hirmusti maalaisromantiikasta - esimerkiksi just pitsin ja juutin esteettistä yhdistelmää rakastan. ❤
Maalaisromantiikkaa näkee kyllä leivontablogeissakin, mutta oon jäänyt koukkuun maalaisromanttisiin hääblogeihin haha. Mun kaverit ihmettelee hirveesti, miksi ihmeessä luen joitain hääblogeja. No en tiedä miksi, mutta pienenä halusin aina katsoa telkusta Satuhäät ja selata korukauppojen mainoslehtisten sormussivut. Ja koska nyt jotenkin aasinsillan kautta mainitsin hääblogit, aattelin linkata ihanaisen Palomiehen morsian -blogin. En ihmettelisi yhtään, jos itse joidenkin vuosien kuluttua olisin identtinen tuon ihanan, maalaisromanttisen bloggarin kanssa. Ja sori Rebe, menikö nyt tyyliin liian kermaks?
Tarvitset:
110g mantelijauhoa170g tomusokeria
90g valkuaista (n. 2,5 - 3)
30g hienoa sokeria (taloussokeria mulla)
tomuväriä (tässä: oranssinpunainen glittertomuväri)
väliin:
65g maitosuklaata
50g ranskankermaa (Creme Fraiche)
koristeluun:
maitosuklaata
1. Macaron-kuoret: Sihtaa mantelijauho kolmeen kertaan pienireikäisen siivilän läpi. Yhdistä tomusokerin kanssa ja sihtaa tomusokeri-mantelijauhoseos vielä kertaalleen siivilän läpi. Lisää tomuväriä halumasi verran. Sekoita.
2. Vaahdota valkuaiset. Kun ne ovat kevyttä vaahtoa, lisää hieno sokeri. Vatkaa kiinteäksi ja melko kovaksi vaahdoki (kääntäessäsi kulhon nurinpäin vaahto pysyy kulhossa).
3. Lisää mantelijauho-tomusokeriseos kahdessa, kolmessa erässä valkuaisvaahtoon. Sekoita aluksi reippaammalla kädellä loppua kohti rauhoitellen.
4. Lappaa kama pursotinpussiin. Pursota pyöreitä kiekkoja pitäen pursotinpussi kohtisuorassa leivinpaperiin nähden. Lyö pelti kunnolla pöytää/uunin reunaa vastan mahdollisten marenkihuippujen laskemiseksi. Anna kuorien kuivahtaa 45-60 minuuttia huoneenlämmössä.
5. Paista kuoret 150°C alimmalla ritilätasolla noin 15 minuuttia. Anna kuorien jäähtyä rauhassa paiston jälkeen ja irrota macaron-kuoret vasta sitten. Anna kuorten jäähtyä ennen täyttämistä.
6. Täyte: Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaa (ei saa olla kuumaa, vaan haaleaa!!) sekä ranskankerma. Täytä macaronsit.
7. Koristelu: Sulata suklaata ja laita Minigrip-pussiin. Leikkaa kulma auki ja spritsaa macaronseihin raidat (kts. alla oleva kuva).
Viime vuonna Peppi, tänä vuonna Pikku Myy. Kumpi teistä onnistui paremmin, Muumilaakson pippuri vai Huvikummun itsevaltias?
15 kommenttia:
Maalaisromantiikka on just parasta! Ja onpahan ne sormussivut ja satuhäätkin tullu katsottua ;) En tiiä kans et miks, jotenki niit on kiva kattella (=
Sulla on aivan ihana blogi! Löysin tän pari päivää sitten ja oon ihan innolla selaillu sun kaikkia postauksia päivittäin. :D Oon saanu paljon uusia ideoita täältä joita aion itekin koittaa. Kannatan kyllä whoopieitten kokeilua, ite kokeilin tossa talvella ja tuli kyllä hyviä! :P
@ Hanski: jepaa se on parasta! :-)
@ Suklaasukset: Voii, kiitokset!! Täytyy kyllä kokeilla whoopieita! ;-)
cookie popsit on tosi helppoja jos ne tekee mun tyyliin - dominoita ja vaniljarahkaa vaan sekasin :D mutta ne on ihan superhyviä, nami! mun pitäis joskus kokeilla noita macaronleivoksia kun ne on niin kivan näkösiä, ja oot saanu mut aivopestyä siihen että ne on ihan helppoja... :D mutta en vaan oo saanu aikaseks. ehkä mä viel joskus :D ja kumpiki noista asuista on hieno! :D
Kiittii! Jep Repsu ainakin cake popsit oli melko helppoja, ja aika samaan settiinhän cookie popsit varmaan kuuluvat. :-D Ja kannattaa todellakin kokeilla macaronseja! ;-)
Hääblogit on ihan parasta <33
ihanat macaronsit ;)
Heba! Huomaisn että blogiin oli tullut käyntejä täältä niin pitihän se tulla vilkaisemaan, notta mitä täältä löytyy! ;) Ja oih, heti kärkeen macaroneja <3 Oon kerran yrittänyt (Huom. YRITTÄNYT) tehdä noita itse, ja eihän se ihan nappiin mennyt. Oon haaveillut, että häihin olisi saanut macaron-leivoksia karkki/herkkubuffetiin tarjolle, mutta ei taida budjetti kestää enää niiden hankkimista. Kakkuun tulee varmaan muutama macarone koristeeksi, pitää siis pärjäillä niillä ;) Ja pakko kyllä koettaa itekin tehdä noita uudestaan. On se vaan kyllä haastavaa, pulssi kovilla kun saa jännittää lopputulosta :D
Kiitos kauniista kommentista blogiani koskien, ihan huippua, että sitä kiinnostaa lukea vaikkei omat häät olekaan niin ajankohtaiset! :)
Jaahas, nyt täytyy varmaan selailla lisää, että mitä herkkureseptejä täältä löytyy :P
Oho, onpas hienoja!
HAUSKAA JA MUNKINTÄYTEISTÄ VAPPUA!
@ Anna: nii onkii! ja kiitos :)
@ Laura: Kannattaa todellakin kokeilla macaronseja uudestaan!! Kiitokset myös sulle kommentistasi ja superihanaa hääpäivää teille!
@ Murska: Voi, kiitos kovasti :) !
Hei! Jostain syystä eksyin blogiisi kun googletin kotitalouden lukiodiplomia ja huomasinki postauksessa että oot suorittanut sen diplomin. Kysyisin, että meillä lukiossa on ens syksynä diplomikurssi. Meillä on 6 jaksoa vuodessa, mietin vain suoritetaanko kotitalouden diplomikurssia ku muitaki kursseja, eli 5 viikossa? Pitöääkö nähdä vaivaa sen eteen? Onko paljon itsenäistä töitä? Ja tää on tärkein kysymys ku noi ylläolevat! Eli onko diplomista yhtään hyötyä tulevaisuudessa? Olen lukion ekaluokkalainen nyt:)
Moikka! Meidän lukiossa ei varsinaisesti edes ole diplomikurssia, mutta juu, muiden kurssien tapaan suoritetaan. Kyllä sen eteen täytyy vaivaa nähdä, meillä ainakin suunnitellaan kolmen ruokalajin näyttö sekä koko diplomiprosessista kirjallinen "portfolio". Vaivan määrä riippuu tietenkin siitä, mitä arvosanaa lähtee tavoittelemaan. Mä (ja kaverini) kun perfektionisteja ollaan, haluttiin saada paras (5/5) ja se myös saatiin. Koko portfolio on itsenäistä työtä, mutta tää voi vaihdella eri lukioiden välillä. Mulla ainakin diplomista on hyötyä tulevaisuudessa!! Haen yliopistoon, ja diplomista saa lisäpisteitä hakiessa sisään. Suoritan myös musiikkidiplomin, jolloin saan täydet pisteet (2p) diplomien osalta, kun yliopistoon pyrin. Kiittii paljon kysymyksistä ja kommentista, toivottavasti oli apua! Vastaan mielellään myös lisäkysymyksiin! ;-)
Hihii! Kokeilin näitä muutama päivä sitten ensimäistä kertaa ja ne onnistui!!!
Laitoin vaan tomuvärin sijaan punaista elintarvikeväriä korkillisen ja täytteeksi valkosuklaa-ranskankermaseos. Sekä tein myös tummallasuklaalla tuollaiset raidat. :)
Jesjes mahtavaa!!! Kuullostaa ihan superherkullisilta :-) !
Jos macaronit tosiaan ovat niin hyviä, niin pitäisiköhän itsekin kokeilla uudestaan. About vuosi sitten testasin, mutta tuloksena oli vain marenkilänttejä sateenkaaren väreissä. Sun macaronit näyttää tosi valioyksilöiltä! ;)
Muuten, blogisi kun ei vissiin ole Kakkublogit top 100 -listalla (tai onhan täällä ruokiakin, niin voisi olla myös ruokablogit top 100), niin oletko ikinä ajatellut liittyä siihen? (:
Voi, kiitokset ihanasta kommentistasi, Murska!! Sun pitää ehdottomasti tehdä, mä ainakin tykkään macaronseista tosi paljon. Ja jep, Taikakaulin ei ole Kakkublogit top 100 -listalla, en ollut koskaan edes kuullut tuollaisesta. Kiitti vinkistä, voisi liittyä!! :-)
Lähetä kommentti