14. huhtikuuta 2013

Lakka-suklaakakku äidille

Äiti täytti tänään jotain kakskytkolme, ja aivan kuten normisti, tein kakun. Juoksin eilen melkeinpä koko naapurikaupungin ympäriämpäri etsiessäni niinkin ihmeellistä asiaa kuin avoinna olevaa kauppaa! On se niin vitsin kummaa, että suurin osa kaupoista menee lauantaina kiinni jo kuudelta - esimerkiksi mä häärään keittiössä aika tosi usein yöaikaan ja siten aloitan ainesten hamstraamisen ehkä siinä seiskan pintaan illalla. Onneksi melkein aina löytyy joku pelastava K-kauppias, joka on hoksannut pitää puljunsa auki ysiin asti.

Käpätessäni sisään kaupan liian hitaasti aukeavista ovista mulla ei ollut mitään visiota kakusta - ei ulkonäöstä eikä mausta. Sieppasin koriin uutena tuttavuutena Philadelphian Marabou-tuorejuuston, jota laitoinkin kakun päälle sellaisenaan sekä lisäsin pursotuskerman sekaan. Kakun väliin olisin niin halunnut Lemon Curdia, mutta täytyi tyytyä lakkahilloon kaupan hillohyllyn huutaessa hoosiannaa.

Lopputuloksena siis aika klassinen ja semimakea kakkunen, jossa päällisen marmoripurstouksetkin onnistuivat aika fine! Hyvää synttäriä, äiti! ♥


Tarvitset:
3 kananmunan Nopea kakkupohja

kostutukseen:
1,5 dl maitoa

täytteeseen:
n. 230g lakkahilloa (tässä Herkkumaan, á 460g)
2 dl vispikermaa
maun mukaan sokeria

kuorrutukseen:
1/2 prk (100g) Philadelphian Marabou-tuorejuustoa

pursotuksiin:
4 dl vispikermaa
maun mukaan sokeria
100g maitosuklaata
1/2 prk (100g) Philadelphia Marabou -tuorejuustoa


1. Valmista Nopea kakkupohja ohjeen mukaan. Leikkaa pohja kolmeen osaan.
2. Vaahdota täytteen vispikerma ja sokeroi makusi mukaan. Kostuta alin kakkupohja, levitä lakkahilloa sekä kermavaahtoa. Nosta keskimmäinen kakkupohja, kostuta ja lapioi hillo ja kermavaahto. Nosta vika kakkupohja ja kostuta erityisen hyvin.
3. Sekoittele ja pyörittele kuorrutuksen tuorejuustoa, jotta se notkistuu (silloin helpompi levittää). Levitä tasasivuisella raapalla tai veitsellä suklaatuorejuusto kakun pintaan. Vedä pintaan kuvioita kuvioraapoilla.

raapat

4. Kaksiväriset pursotukset: Vaahdota 4 dl vispikermaa. Jaa se puoliksi. Sokeroi toinen puolikkaista makusi mukaan ja lappaa pursotinpussiin, tässä tähtitylla. Lisää toiseen puolikkaaseen suklaatuorejuusto sekä mikrossa miedolla lämmöllä sulatettu suklaa (kannattaa antaa jäähtyä!!). Lappaa suklaakerma toiseen pursotinpussiin, tässä koripunostylla. Pursota ensin kakun reunaan suklaakermalla koripunokset ja pujottele niiden väliin valkoiset pursotukset tähtityllalla.


5. Marmoripursotukset (päälliskoukerot): Mulla ainakin molempia kermavaahtoja (valkoista ja ruskeaa) jää pursotinpusseihin yli. Purista suklaakerma normikermavaahdon kanssa samaan pursotinpussiin. Pursota sitten päälliskoukerot.Peeäs Ostin viime syksynä ruokamessuilta tuon ihanan Beatles-essun ♥

©2013 • Taikakaulin

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nätti kakku, vähä erilainen! mistä oot ostanut tuon kuvioraapan?

ohhoh, kakskytkolme? :D

Krike kirjoitti...

Kiittiii! Hitsit en tiedä mistä toi on ostettu, oon saanut sen mummulta. Nuo molemmat raapat ovat Tupperwareja. Ja hahah ironiaa, ei se nyt oikeesti ole 23 ;)

Kirsi kirjoitti...

Elämäni parhaimpia nauruja olen nauranut tätä postausta lukiessa! "Hillohyllyt huutaa hoosiannaa..." Juu ja äiti on 23 ja risat.
Pus!

kissanminttu kirjoitti...

Oi yam! Kiva ulkomuoto, etenkin raappakoristelu :)

Krike kirjoitti...

@ Kirsi: hehhee pus :-D

@ kissanminttu: Kiittiii, mustakin kivaa vaihtelua! :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tyylikkäät koristeet, ja lakkakakkuhan on ihan klassikko. :)

Krike kirjoitti...

Oi kiitokset!! :-)