14. syyskuuta 2012

Suklaa-mustikkafondantMoikka moiii ja pahoittelut taas hyvin vähäisestä postailujen määrästä! Koulun ja kaikkien muiden juttujen lisäksi arkipäivinä ei vaan jaksa päivittää blogia - siihen kun kuuluu pelkän tekstin kirjoittelun lisäksi muun muassa kuvien muokkaamista. Asiaa ei myöskään helpota se, että tämä oikutellen toimiva Mac-vanhukseni on niin itsepäinen, että päihittää varmaan ne pikkuset uhmaikäiset mussukat iskän työpaikalta koulusta.

Mun fiilikset ovat muuten aika jeee, koska ens viikolla alkaa koeviikko. Sehän tarkoittaa, että sitten jäljellä on enää neljä koeviikkoa tänä lukuvuonna!

Tehtiin mun parhaan ystävän kanssa heinäkuun lopulla suklaa-mustikkafondantia sekä kuvattiin ja editoitiin tästä kokkailuvideo. YouTube on asennevammainen eikä anna ladata meijän niin über hienoa videoa sinne, mutta tässä kuitenkin pastanjauhajilta lainailtu loistava fondantohje. Ja mä niiin suosittelen!

Kuvien credut menee kaverilleni, tack!


Tarvitset:
50g voita
50g tummaa suklaata
2 kananmunaa
3/4 dl (talous)sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
n. 1-2 dl mustikoita
(valkosuklaata "sydämeksi")


1. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa sulaksi seokseksi.
2. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää vehnäjauhot sekaan.
3. Yhdistä voi-suklaaseos sekä muna-sokeri-jauhovaahto kevyesti sekoittaen. Lisää mustikat ja jaa uuninkestäviin annoskippoihin. Törkkää valkosuklaapala keskelle fondantia. Paista fondanteja kiertoilmalla 180°C noin 10-13 minuuttia. Syö heti kera tuoreiden mustikoiden ja valkosuklaaraasteen!


Heinäkuussa vihdoin meidän keittiö koki muodonmuutoksen, ja vaikka se onkin enemmän äitini unelmakeittiö kuin mun, on silti ihanaa kokkailla ja vaan olla uudessa keittiössä, hii!

©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko manitsemasi kokkailuvideo tulossa vasta myöhemmin? sitä odotellessa... :)

Krike kirjoitti...

Jops, heti, kun se vain saadaan YouTubeen. :) Video on tosin oikeassa tiedostomuodossa vain kaverillani ja kaveri taas lähti juuri vaihtoon Saksaan, eli saattaa kestää jonkin aikaa.. :( Ilmoittelen blogissa sitten!

Pihla-Ottilia kirjoitti...

Täytyy koittaa selvitellä, miten sen sais näkyviin, kun pelkkä uudelleen lataus ei tuntunut auttavan... Mutta eiköhän mulla ole ihan täällä ollessa aikaa sitä katella, joten kyllä se siltä vielä joskus tulee :)

Krike kirjoitti...

Jees, kattele kun kerkiät, ei kiire! :)