21. syyskuuta 2012

Home made mysliMun osalta koeviikko alkoi tavallaan rennosti vain yhdellä - kehityspsykan -  kokeella, joka tosin meni odotuksiin nähden ihan herneilleen. Kotiin tultuani ajattelin aloittaa englannin lukemisen, mutta jotenkin päädyin paahtelemaan mysliä...

Huominenkin, lauantai, menee osin vähän muissa kuin lukemisen merkeissä, sillä menen tuonne iskäni työpaikalle eli vanhalle ala-asteelleni liikennepäivään piinaamaan lapsosia liikennemerkkien tunnistuspisteelle. Sen jälkeen alkaakin sitten armoton pänttääminen englannin sanojen sekä kieliopin, matematiikan ja ruotsin suhteen. Tää mysli onkin loistavaa lukumurkinaa, sillä kuidut pitää ihan kivasti nälkää. Ja onhan toi aika hyvän makustakin!


Tarvitset:
2 dl isoja kaurahiutaleita
3 dl kaurapuurohiutaleita
1/2 dl vehnäleseitä
3 rkl mustikkajauhetta (kuivakamaa)
1/2 dl paahdettu, rouhittu pellava+ puolukka LUOMU -seosta

3 rkl Cane Syrup -siirappia (Fair Trade) / luomuhunajaa
4 rkl rypsiöljyä

kuivattuja karpaloita, pieneksi pilkottuna
kuivattuja aprikooseja, pieneksi pilkottuna
rusinoita


1. Sekoita kaurahiutaleet, vehnäleseet, mustikkajauhe ja pellava-puolukka -seos.
2. Lisää siirappi/hunaja sekä öljy kuivien aineiden sekaan ja sekoita. Kaada seos leivinpaperille, pellille. Paahda mysliseosta n. 175 °C noin 15-20 minuuttia, kunnes mysli on kullanruskeaa. Kääntele mysliseosta muutamaan kertaan palamisen estämiseksi. 
3. Paahtamisen jälkeen lisää pilkotut kuivahedelmät/-marjat ja lisää myslin sekaan. Kaada mysli tiiviiseen astiaan. Syö maustamattoman jogurtin kanssa!Peeäs Kävin tänään hiuslääkärissä ja kattokaa nyt miten on hiukset vaihteeksi hieman vähemmän seitsenhaaraiset sekä niiin pehmeät ja ihanat! Ens maanantaina noi ovat jo ihan kuolleet, mä vaan niin en osaa hoitaa hiuksia. 
Ja alemmassa kuvassa näät mun super jännittävän viikonloppuohjelman: enkkua, matikkaa, ruotsia ja mysliä. Jee.

©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Minka kirjoitti...

Itsetehty mysli on herkkua viilin kanssa! Ja siinä on just sopivasti kaikkea kun on saanut itse päättää määrät :-)

Krike kirjoitti...

Niin totta, Mimosa!! :-)