20. huhtikuuta 2012

Tortillatapakset kylmäsavulohella
Suoritamme kaverini kanssa lukion kotitalousdiplomin yhteistyössä naapuriamiksen kanssa. Kävimme hypärillä Keudan SAKUstarseissa ja saimme tehdä kutsuvierasaitioon näitä lohitortillarullia. Ollaan tehty tällaisia yksinkertaisia suolapaloja aiemminkin. Kotiin tultuani tein vastaavia suupaloja jälleen, mutta toisin kuin amiksen keittiössä, jätin nämä seivästämättä coktailtikuilla ja tomaatin puolikkaan sijaan pursotin tuorejuustoruusukkeita. Mun mielestä kaikki, jossa on kylmäsavulohta, on ihanaa - nämä hyvänä esimerkkinä.

Tarvitset:

6-8 kpl tortillalättyjä

1 prk maustamatonta tuorejuustoa (á 200g)
1 puntti ruohosipulia / 1/2 punttia tilliä
150g kylmäsavulohta
pippuria myllystä

koristeluun:

1 prk Creme Bonjour -ruohosipulituorejuustoa
ruohosipulipätkiä / tillipätkiä


1. Sekoita maustamaton tuorejuusto, silputtu ruohosipuli / tilli ja suhteellisen pieniksi paloiksi pilkottu kala. Mausta pippurilla ja anna levähtää jääkaapissa.


2. Levitä täytettä ohut kerros tortillalätyn päälle, kääri rullalle ja leikkaa paloiksi.3. Notkista koristeluun tuleva tuorejuusto (vaikka haarukalla), laita pursotuspussiin, jossa tähtitylla, ja pursota koukeroita tai tähtiä.

hiuk-set kiin-ni !


Voit pursottaa vaikka ruusukkeita tai tähtiä (:

Peeäs En katso telkkaria käytännössä ollenkaan. Radiotakaan en juuri kuuntele, mutta näitä lohirullia tehdessä jotenkin täysin vahingossa aloin kuuntelemaan Hurriganesia. Vaikka kyseinen bändi on ihan hirveä, on tämä seuraava biisi kaikessa kökköydessään jotenkin niin ihaana. :D ©2012 • Taikakaulin

Ei kommentteja: