9. marraskuuta 2011

Maa-artisokkakeitto


 
Heippa kaikki!

Hohoh, onpas tästä aikaa kun olen viimeksi blogiani päivitellyt! Intoa tähän olisi vaikka kuinka, mutta aikaa ei... Syksykin on vaihtumassa parhaillaan talven puolelle - kävellessäni mäkemme alhaalta saunasta sisälle kotiin tunsin kuinka huurteiset ruohonkorret narskuivat kenkien alla ja tukkakin oli jo hieman jääpuikoilla. Ei ihme, väittihän lämpömittari -2,6 pakkasastetta.

Meidän perheellämme on Tampereen HolidayClub Lapinniemessä osake eli huoneisto, joka on kuin koti. Päätettiin äitin kanssa tehdä sellainen astetta hienompi lounas, olihan silloin kyseessä pyhäpäivä, 5. marraskuuta. Kotoa en hoksannut ottaa mukaan muun muassa sauvasekotinta, niin keitto oli pakko pusertaa soseeksi siivilän läpi. Olihan se jokseenkin raskasta, mutta onnistui!

Oli hyvää!!


Tarvitset:

7,5 dl maa-artisokkia
2-3 isoa jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
2 salottisipulia
suolaa
huippuiso nokare voita
1 litra kasvislientä
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
mustapippuria

koristeluun:

basilikan lehtiä


1. Jos maa-artisokkasi ovat todella monimuotoisia, ns. "ulokkeita", irrottele ulokkeet, jotta kuoriminen onnistuu helpommin. Kuori sitten kaikki palat ja huuhtele kylmällä vedellä. Kuori peruna ja huuhtele. Irroita sipuleista kuoret.
2. Raasta kaikki vihannekset (maa-artisokat, perunat ja sipulit) raastimen isoimmalla raasteterällä.
3. Laita voita reilusti kattilaan ja kuumenna. Lisää kaikki raasteet ja kuullota noin viisi minuuttia. Lisää kasvisliemi parissa erässä ja sekoittele. Anna kasvisten kypsyä. Maistele ja maustele.
4. Kun kasvikset ovat pehmeitä, soseuta sauvasekoittimella, blenderissä tai vedä siivilän läpi. Laita annoskulhoihin ja tarjoile.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: