11. marraskuuta 2011

Karpalo-valkosuklaapannacotta


Marraskuun alun pyhäpäivän ruokapöydässä alkupalana oli Maa-artisokkakeittoa, pääruoaksi hirvipaistia ja valkosipulikermaperunoita ja jälkkärinä sitten tätä pannacottaa. Väitän, että pannacotta-jälkiruokiin sopii paremmin happamammat marjat, kuten karpalo, puolukka ja lakka. Mansikkaa, vadelmaa tai mustikkaa käyttäessä ottaisin huomioon sokerimäärän, sillä sitä ei paljon silloin tarvitse!

Tää oli ihanan kirpsakkaa, I like!

Tarvitset:

3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1/2 dl sokeria (eli 3,5 rkl)
400g karpaloita
1 prk Valio maustettu vaniljarahkaa (noin 200g)
65g valkosuklaata (puolet Panda-valkosuklaalevystä)

koristeluun:

karpaloita
valkosuklaata


1. Laita liivatteet likoamaan gylymään veteen.
2. Soseuta karpalot ja vie (lue: mössää) siivilän läpi.
3. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna samalla sekoitellen kiehuvaksi. Lisää liivatteet ja marjasose.
4. Sulata valkosuklaa pienellä teholla mikrossa sulaksi. Sekoita nopeasti vaniljarahka ja suklaa keskenään. Lisää se lämpimään kerma-sokeri-marja-liivate -seokseen ja sekoita tasaiseksi. Jaa tarjoilulaseihin tai -astioihin ja hyydytä kylmässä. Tarjoile karpaloiden ja höylätyn suklaan kera.


©2011 • Taikakaulin

Ei kommentteja: