2. maaliskuuta 2017

Kanaa tomaatti-fetakastikkeessa & uuniriisiä


Heipsun,

Ai että, tää oli ihan hitsin herkullinen ruoka - ollakin, että näki päivänvalonsa hyvän aikaa sitten tammikuussa. Uuniriisi on ihan maailman simppelein juttu, nimittäin siellä se saa rauhassa kypsyä vuoassa uunin paahteessa. Kun veden sekaan heittää kasvisliemikuution tai pari, niin kylläpä maustuu riisi ihanaksi. Valkkari ja sipulit eivät oo yhtään pakollisia riisin kaveriksi uuniin, mut kyllähän ne antavat oikkeen hyvää makua. Kastikekin on hyvin iisi - sen kun paistelee kanat ja heittelee loput ainekset pannulle sekaan. Mä söin tätä muistaakseni neljä päivää, joten kyllä tää on melkosen riittoisa!


Tarvitset uuniriisiin:
2 kasvisliemikuutiota
4,5 dl jasminriisiä
11 dl vettä
1 (salotti)sipuli
1 dl valkoviiniä
2 tl currya
pippuria
ruohosipulia

tomaatti-fetakastikkeeseen:
450g broilerisuikaleita (marinoituna)
1 (salotti)sipuli
390g / 1 tlk ricotta-tomaattipastakastiketta
ruohosipulia
pippuria
2 dl kermaa
150g feta
(suolaa)


1. Liuota kasvisliemikuutiot 1dl kuumaa vettä. Mittaa uunivuokaan riisit, kasvisliemi, loput vedet, pilkotut sipulit, viini, curry, pippuri sekä silputut ruohosipulit. Kypsytä 200°C uunissa noin 45-60 minuuttia tai kunnes riisi on kypsä.
2. Riisin kypsyessä valmista tompsukastike. Ruskista broilerit pannulla ja lisää silputut sipulit. Lisää pastakastike, silputut ruohosipulit ja pippuri. Anna porista miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kerma sakä murennettu feta ja sekoita.
3. Syömään! Pinnalle voi ripotella vielä fetaa ja ruohosipulia. :)

Keväiset terkut Porvoojoen jäiltä :)

©2017 • Taikakaulin

Ei kommentteja: