14. maaliskuuta 2016

Banaaniletut raakakaakaojauheella


Mulla tuli lukiossa tavaksi mennä nukkuu ihan sairaan myöhään, ei väliä alkoiko koulu seuraavana aamuna kasilta vai kahdeltatoista. Ja toi ärsyttävä tapa on jatkunu myös yliopistossa. Mua ei koskaan seuraavana päivänä kyllä väsytä, mutta viis tai kuus tuntia unta silti vaan on liian vähän. Mä raivostuin eilen illalla siihen, että meikkien poispeseminen on muka liian raskasta, vaatteiden vaihtaminen yökkäriin on muka liian raskasta, hampaiden peseminen on muka liian raskasta ja, no, yleisesti vaan rutiinit ennen nukkumaanmenoa ovat muka liian raskaita. Tein varmaan jotain omaa ennätystäni, sillä olin nukkumassa jo kympiltä. Ja vitsit, että oli ihanaa herätä tänä aamuna vähän seiskan jälkeen itekseen ilman herätyskelloa! Ehkä parasta mitä tiiän.

Niinpä mä nousin pirteenä ylös ja aloin paistelee banskulettuja. Ihanaa, kun kerrankin ehdin tehdä ja syödä aamupalan ihan rauhassa ennen aamukympin luentoa. Mä muuten melkolailla inhoan kypsennetyn banaanin makua, joten en ole aiemmin oikeen välittänyt näistä terveyslettusista. Mulla on tällä hetkellä kuitenkin ihan hullu raakakaakaojauhevillitys, joten tungin sitä myös näihin lettuihin. Ja kyllä kannatti, nimittäin raakakaakaojauhe antoi ihanan kaakaoisen aromin. Raakakaakaojauhehan on melko voimakasta - sokeria kun se ei sisällä ollenkaan - mutta makea banaani tasoittaa maut just sopivasti. Lisäksi heittelin sekaan kaura- ja kookoshiutaleita paksumman koostumuksen saamiseksi, mutta siis banskuletuthan onnistuvat myös ihan pelkistä kananmunista ja banaanista.

Amerikkalaisia pannukakkuja herkutellaan tyypillisesti vaahterasiirapin kera, mutta näissä astetta terveellisemmissä vaihtiksissa siirapin voi korvata hunajalla. Mustikoiden, mangon, passionin, cashew-pähkinöiden ja hunajan kera nää oli aika herkkua. Ja siis kelatkaa nyt, kaikki ainekset vaan sauvasekoittimella sekaisin!


Tarvitset (n. 12 minilettua)
1 banaani
2 kananmunaa
1 rkl raakakaakaojauhetta
2 rkl kaurahiutaleita
1 rkl kookoshiutaleita


1. Mössää kaikki ainekset sauvasekoittimella sekaisin ja paista letut. Banaaniletun rakenne on sellanen, että pientä lettua on huomattavasti helpompi kääntää kuin isoa.


Raakakaakaojauhe on siis korkealaatuista kylmäpuristettua, esimerkiksi ecuadorilaista kaakaota, joka ei sisällä makeutus-, säilöntä- tai väriaineita. Kaakaopavut sisältävät muun muassa kalsiumia, sinkkiä, rautaa, kuparia, magnesiumia sekä kaliumia, ja kylmäprosessoitu raakakaakaojauhe tietenkin sisältää luontaisesti enemmän antioksidantteja kuin normaalit sokeroidut kaakaojauheet. Laadukasta raakakaakaojauhetta valmistavat ainakin CoCoVi, SuperLemon sekä Puhdistamo. (Lähde: hyvinvoinnin.fi)


©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja: