25. helmikuuta 2015

Marianne-suklaakonvehdit


Makeat terkut Taikakaulimen suklaatehtaasta ♥︎

Piiitkästä aikaa vanhoja kunnon konvehteja! Oon tänään valmistanut tilauksena tällaisia sydämenmuotoisia konvehteja, joihin sain muotoa lukuun ottamatta ihan vapaat kädet. Pintaan halusin valkosuklaaspritsaukset, joten konvehtien kuoreen päätyi maitosuklaata. Konvehdin täyte mukailee taas koristelua eli sisukseksi päätyi valkosuklaata höystettynä Marianne-rouheella. Maistoin itse yhden pienen ylijäämäkonvehdin puolikkaan, ja olihan se namia. Konvehdit on siitäkin kivoja, että ne eivät ole mitenkään ylitsepääsemättömän vaikeita valmistaa. Ainoat aikaa vievät ja työläämmät vaiheet ovat suklaan temperointi eli ominaisuuksien parantaminen (ei pakollinen mutta suositeltava), suklaan kuorikerroksen "valaminen" muotteihin sekä konvehtien koristelu. Eli mun makuun just kivaa puuhaa!

Nämä herkut sopivat erityisen hyvin ystävänpäivään tai vaikkapa reilun parin kuukauden päässä häämöttävään äitienpäivään!


Tarvitset:
250g maitosuklaata
200g valkosuklaata
n. 4-6 rkl Marianne Crush -rouhetta

koristeluun:
5 palaa valkosuklaata


1. Temperoi maitosuklaa. Lusikoi konvehtimuotin pohjalle ja reunoille maitosuklaata, valuta ylimääräinen suklaa pois kääntämällä muotti nurinpäin. Vedä lastalla/palettiveitsellä konvehtimuotin kolojen reunoille jääneet suklaat (kts. alla kuva). Anna jähmettyä.
2. Sulata valkosuklaa ja sekoita siihen haluamasi määrä Marianne-rouhetta. Lusikoi täyte kovettuneisiin maitosuklaakuoriin, koputtele muottia pöytää vasten jotta ilmat poistuvat ja anna konvehtien jähmettyä.
3. Kohdassa 1. maitosuklaata jäi yli noin neljänneksen verran alkuperäisestä määrästä. Temperoi tuo kohdan 1. maitosuklaa uudelleen ja lusikoi konvehtimuotteihin kovettuneen täytteen päälle. Vedä ylimääräinen suklaa palettiveitsellä/lastalla pois, kopauta muottia jotta ilmat lähtevät veke ja anna suklaiden kovettua pari tuntia viileässä.
4. Irrota konvehdit muoteistaan.

 ©2015 • Taikakaulin

Ei kommentteja: