10. tammikuuta 2015

Chocolate Reindeer Noses - Poronnenät


Mahtavaa uuttavuotta kaikille ja terkut täältä Itä-Suomen lumikinoksista! Huh, täällä tätä lunta riittää - aurojen kasaamat lumikasat yltävät kepeästi kerrostalojen alimpiin parvekkeisiin, mikä on musta ihan hullua. Lunta sataa joka yö lisää, ja aamuisin kerrostalojen pihoilla viipottaa talkkareita lumikolat olalla. Tykkään kyllä lumesta ja on mulla kaikki toppahousuista karvatupsupipoon, mutta mulle kyllä tää lumimäärä alkaa olla ihan fine.

Mutta asiaan eli poronneniin! Tää ohje tulee nyt vähän turhan etuajassa ensi joulua ajatellen ja myöhässä viime joulun vinkkelistä, mutta mun mielestä nää on niin hauskat, että ei haittaa. Bongasin tämän poronnenäidean Pinterestistä, ja reseptin kehittelin näihin joulukonvehteihin itse. Piparkakkumauste antaa tryffeleihin ihanan jouluisan maun, ja punaiset Candy Melts -napit mahdollistavat tän koko homman jujun eli Petterin punaisen nenän. Kun valmiit poronnenät sujauttaa suloiseen sellofaanipakkaukseen, on ihanat itsetehdyt joulumuistamiset valmiina!

Tarvitset tryffelitäytteeseen: (n. 100 palluraa)
300g maitosuklaata
300g tummaa suklaata
2 dl kermaa
3 tl piparkakkumaustetta

kuorrutukseen:
200-300g maitosuklaata
punaisia Candy Melts -nappeja 


1. Tryffelimassa: Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää sitten paloitellut maitosuklaa sekä tumma suklaa ja ota kattila liedeltä pois. Sekoittele suklaa-kermaseosta niin kauan, että suklaa on sulanut sekaan. Lisää sitten piparkakkumauste ja sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä ja jähmettyä mielellään yön yli.
2. Pyörittele jähmettyneestä tryffelimassasta pienehköjä palluroita ja laita ne lautaselle. Tökkää palleroihin cocktail-tikut, jotta palleroiden uittaminen kuorrutteessa onnistuu. Anna palleroiden jähmettyä vielä vähän aikaa (noin 30min).
3. Kuorrute: Sulata maitosuklaa pienessä kipossa tai mukissa. Anna suklaasulan hieman jäähtyä. Uita sitten pallerot cocktail-tikun avulla suklaassa ja laita ne leivinpaperille jähmettymään. (Voit poista cocktail-tikut tässä vaiheessa ja peittää tikun kolon suklaasulalla.) Älä dippaa kaikkia palleroita maitosuklaasulassa, vaan jätä haluamasi määrä palleroita punaista kuorrutetta varten.
4. Sulata punaisia Candy Melts -nappeja pienessä kipossa tai mukissa ja kuorruta pallerot samalla lailla kuin maitosuklaaversiot.
5. Askartele poronnenille suloiset pakkaukset. Tähän mulla ei ole mitään ohjetta, mutta itse tein sellofaanista palleroille pussukat, jotka kiinnitin pakkauspaperista askartelemiini taustapapereihin. Pakkauspaperi oli sellaisenaan aika ohut, joten liimasin kaksi samankokoista kappaletta yhteen. Poron päät askartelin beigestä askartelupaperista, ja nenät leikkasin punaisesta huovasta. Sarvet ja silmät tein mustalla tussilla, kulmakarvat ja suuviivan punertavan oranssilla tussilla. Pari niittiä ja voilà!
Peeäs Suklaankaltaisia Candy Melts -nappeja myydään leivontaan erikoistuneissa tarvikeliikkeissä, kuten Ullan UnelmassaConfetissa ja Vispilänkaupassa.

©2015 • Taikakaulin

Ei kommentteja: