15. helmikuuta 2014

Abien aamiainen
Ihan uskomattoman ihmeellistä ajatella, että lukiosta on jäljellä enää ylioppilaskirjoitukset sekä lakkiaiset toukokuun lopulla. Kauan odotetut penkkarit eli penkinpainajaiset oli meidän lukiossamme torstaina, ja upeita asuja oli vaikka kuinka paljon. Itse pukeuduin Cruella de Villeksi, joka mun mielestä onnistui tosi kivasti. Meidän kaveriporukassa oli niin Eevil Stöö, 1920-luvun flapper girl, Ihaa-aasi, inkkari kuin merimieskin. Abishow oli ihan mieletön, ja sitä ennen söimme varmaan lukion parhaimman ruoan: abien aamiaisen. Tarjolla oli isoja sämpylöitä, leikkeleitä, juustoa, vihanneksia, hedelmiä, kahvia, teetä, mehua sekä "skumppaa".
Evil ja Eevil

Rekka-ajelu oli niin siisti!

Penkkareista seuraavana päivänä oli vuorossa abiristeily eli toisin sanoen tungetaan 24:n lukion abiturientit homeiseen ruotsinlaivaan (Viking Line Gabriella) ja seilataan Tallinnaan ja takaisin. Laiva tosiaan oli homeessa, sen voitte tarkistaa vaikkapa hytin 5329 vessan seinistä. Risteily oli... no, melko värikäs, ja esittelenkin teille vain ruoat. :D

Alkupalabuffetissa oli tarjolla kaikkea leivästä äyriäisiin ja sienistä vihanneksiin. Pääruoaksi poimin lautaselleni possua, lohta ja muun muassa simpukoita, jotka tosin olivat ihan kylmiä ja mauttomia. Jälkkäriksi oli erilaisia sorbetteja ja jäätelöitä, brownieta, suklaamoussea sekä kumisia macaronseja ja järkyttäviä esanssinmakuisia Runebergin torttuja.Aamuun mennessä meidän neljän hengen hyttiin oli päätynyt vähän lisävahvistusta naapurihytin kaveriporukastamme, mutta todistetusti kuusi abia mahtuu nukkumaan ihan loistavasti normihytissä. Aamulla kangettiin pikaisesti itsemme ylös ja huitastiin aamiaiselle. Aamupalan sai kasata kattavasta buffetista, josta itse asiassa kirjoittelin viimekesäisen Ahvenanmaan reissun yhteydessä.


kiharasamikset                                           takkisamikset

Meijän poijjaiden herkkusessio

Nyt mulla alkoikin niin luku- kuin hiihtoloma. Tarkoituksena on yllättäen lukea ylppäreihin, mihin motivaatiota kasvattaa kummasti ruotsin yo-kuuntelun alustavat pisteet: 82/90. En tajua, sillä en ikinä ole saanut lähellekään noin paljon pisteitä!

©2014 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Repsu kirjoitti...

Kui siisti Cruella! :) itekki muistan, ku lukioruoka oli meillä tosi shaibaa mut sit abiaamupala oli yllättävän hyvä :D

Krike kirjoitti...

Kiitos paljon Repsu! Olihan se kivaa vaihtelua ainaisiin kalakeittoihin ja kumiperunoihin ;-)