9. tammikuuta 2014

Burritoja kana-sinihomejuustotäytteellä, paistettua ananasta & nachoja


Loppiaisen jälkeen alkoi meilläkin koulu, ja kyseinen kouluunpaluu oli varmaan kaikkein rankin ikinä. Tuleva kevät on melkeinpä valehtelematta tuskaa tai ainakin vähintään ahdistusta, sillä kolmen jäljellä olevan yo-kirjoituksen lisäksi ilmoittauduin korottamaan yhtä jo syksyllä hyväksytysti kirjoittamaani ainetta (ei sitä enkun B:tä, vaan terveystiedon E:tä…), ja heti kirjoitusten jälkeen lukiokirjat vaihtuvat pääsykoekirjaan unohtamatta lukion musiikkidiplomia, joka on vielä tälläkin hetkellä ihan kiitettävän keskeneräinen. Odotan vain niin sitä toukokuun vikaa päivää, jolloin saan tunkea sen lakin syvälle päähäni ja himmailla Gaudeamus Igiturin tahtiin meidän huippulukion areenalla…!

Nyt mun pitäisi olla kertailemassa äidinkieltä huomista preliminääriä varten, mutta sepä nyt ei satu inspaamaan sitten ollenkaan… Voi miksi en kirjoittanut syksyllä vaikka neljättä ainetta, musta silloin oli paljon kivempi lukea ja motivaatiokin oli positiivisen puolella. Ja koska äidinkielen pänttääminen ei nyt tosiaan vaan nappaa, tulin jakamaan tän ihanan meksikolaisen ruoan! Kokkailtiin V:n kanssa tässä yhtenä iltana kana-sinihomejuustotäytteisiä burritoja, jotka maustoin kyllä melkoisen runsaalla kädellä ainakin omaan makuuni. Burritojen kaveriksi uunipellille leikkelimme tuoreen ananaksen, joka olikin ihan huikean hyvää paistettuna. Kylkeen heitettiin vielä kouralliset nachoja, ja voi vitsit että oli niiin hyvää!


Tarvitset:
5-6 kpl isoja tortillalättyjä (Santa Maria)
n. 1/2 - 1 prk tomaattisalsaa
3 pkt maustamattomia kananpojan fileesuikaleita (á 250g)
1,5 pss Santa Maria Fajita Spice Mix -mausteseosta
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
1 iso keltainen sipuli
1 pkt Valio Aurajuustoa (tai muuta vastaavaa sinihomejuustoa)
jalapenoja maun mukaan (väliin ja/tai pinnalle)
juustoraastetta
+
ananas


1. Pilko paprikat ja sipuli haluamasi kokoisiksi paloiksi.
2. Paista kananpojan fileesuikaleet voissa. Lisää mausteseos sekä pilkotut paprikat ja sipuli paiston lopussa. Anna maustua.


3. Levitä tortillalätyille salsaa ja nostele siihen päälle kana-paprika-sipuli -seosta. Murenna/leikkaa myös homejuustosta paksuja siivuja/palasia. Halutessasi voit laittaa myös jalapenosiivuja burriton sisään.


4. Taita burrito kasaan eli nosta molemmat reunat täytteiden päälle ja paina cocktail-tikuilla kiinni. Burriton pinnalle voi seivästää cocktail-tikuilla jalapenoja. Ripottele burritojen pinnalle vielä juustoraastetta.
5. Leikkaa ananas siivuiksi ja laita ananassiivut burritojen väliin pellille. Paista 175 °C noin 15-20 minuuttia.©2014 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttääpä herkulliselta! :) Ja voimia ja tsemppia sulle kirjoituksiin, uurastus palkitaan! :-)

Krike kirjoitti...

Voii, kiitos paljon! :)

Anonyymi kirjoitti...

TSEMPPIÄ! Mulla on ihan samat fiilikset!

Krike kirjoitti...

Kiitos!! Ja pahoitteluni, kun unohdin ihan kokonaan vastata kommenttiisi :-D