14. joulukuuta 2013

Isimuffinssit: suklaa ja vanilja

Heipsan kaikille! Oon viimeiset kolme viikkoa ollut joka päivä menossa suuntaan tai toiseen, ja nyt alan pikku hiljaa olla todella väsynyt. Blogi ja sen olematon olemassaolo on melkeinpä unohtunut, mutta uskallan väittää, että joulun lähestyessä myös blogi herää horroksesta. ;-)

Ohjasin myös tänä syksynä nuorisoseurallamme lasten joululeivontakurssin, ja nämä hauskat vanilja- ja suklaamuffinssit ovat mun pikkukurssilaisteni käsialaa. Teimme nämä marraskuun alussa isänpäivän ollessa ihan yhden yön päässä, mutta isänpäiväähän voi viettää ihan joka päivä, ja siksi julkaisenkin tämän nyt. Reseptit näihin muokkailin muutamasta hyväksi havaitusta ja heleposta ohjeesta, ja lasten mielestä nämä maistuivat oikein kivoilta!

Reippaat ja innokkaat pikkuleipurit koristelivat tuttuun tapaan leivonnaiset hyvin runsaalla kädellä - voi niitä isi-parkoja, jotka joutuivat tuhoamaan hampaitaan niiden tuhansien hopeakuulien ja lakritsiströsseleiden ansiosta... Ilmeisesti järkyttävä koristemäärä vaan miellyttää lapsosten esteettistä silmää.


Tarvitset suklaamuffinsseihin:
150g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1-1,5 dl maitoa
200g tummaa suklaata

1. Vaahdota voi ja sokeri keskenään. Lisää mukaan kananmunat ja sekoita.
2. Sekoita toisessa kulhossa kuiva-aineet. Lisää ne taikinaan maidon kanssa.
3. Rouhi puolet suklaasta. Lisää rouheet taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paina jäljellä olevasta suklaasta "sydämet" muffinsseihin ja paista muffinsseja sitten 200 °C noin 10-15 min. Koristele muffinssien jäähdyttyä.Tarvitset vaniljamuffinsseihin:
150g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
1 prk vaniljarahkaa (esim. Valio)

1. Vaahdota voi  ja sokeri keskenään. Lisää mukaan kananmunat ja sekoita.
2. Sekoita toisessa kulhossa kuiva-aineet ja lisää ne taikinaan maidon ja vaniljarahkan kanssa vuorotellen.
3. Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista noin 200 °C 10-15 minuuttia. Koristele muffinssien jäähdyttyä.Nämä kamat mukanani lähdin leipoilemaan!


Dr. Oetkerille kiitokset tuotenäytteistä!

 ©2013 • Taikakaulin

Ei kommentteja: