21. joulukuuta 2012

Katkarapupasta ja vaahtisjälkkäri




Heipsan,

katoin tota blogiarkistoa ja olin silleen, että what, kun tajusin postanneeni tasan yhden postauksen ennen tätä julkaisua nyt joulukuun aikana. Tänään alkoi pitkään odotettu ja kaivattu joululoma jes! Heti kotiin päästyäni tein piparkakkutaikinan, mutta siitä lisää pikkusen myöhemmin. 

Viikko sitten vietettiin kavereiden kanssa vähän pikkujouluja. Tehtiin (tai ne muut teki ja mä tulin myöhässä suoraa pöytään :D) ihan sairaan mahtavaa, pekonilla höystettyä katkarapupastaa, jonka ohje on Sara La Fountainin ihanasta Passion For Food -kirjasta (s. 123). Tehtiin kanssa jälkkärit, mutta koska marshmallow fluffia (sellasta vaahtistöhnää) ei ollut kaupassa, tuli jälkkäreistä hieman omanlaiset. ;)


Tarvitset: (2-4 hlö:lle)
1 pkt capelliinipasta (tai spagettia)
5 rkl oliiviöljyä
5 valkosipulin kynttä murskattuna
450g katkarapuja
1/2 sitruunan raastettu
suolaa ja pippuria maun mukaan
1 pötkö vuohenjuustoa
1/2 pkt Amerikan pekonia
mozarellajuustoraastetta


1. Keitä pasta/spagetti al denteksi.
2. Laita 5 rkl öljyä paistinpannulle ja lisää mukaan valkosipulimurska. Kuullota. Lisää joukkoon katkaravut ja anna niiden maustua ja lämmetä. Lisää pannulle pasta/spagetti, sitruunan raastettu kuori ja suolaa sekä pippuria. Pilko vuohenjuustot pannulle. Anna hetken 'muhia'.
3. Laita pastat lautaselle ja puhdista pannu TAI ota toinen pannu käyttöön. Paista pekonit rapsakoiksi ja leikkaa palasiksi. 
4. Tarjoile mozarellan kera. ;)



Jälkkäriksi tehtiin tosiaan minttu-dominopirtelöt, jotka syötiin saunassa ;) Ohjeessa olevaa vaahtisvaahtoa me ei käytetty, vaan sulatettiin vaahtikset mikrossa ja sekotettiin vaahtismassan hieman jäähdyttyä kermavaahtoon. Tuloksena klimppinen mössö, mutta not bad! Tämän vaahtis-kermisklimppijutun päälle valmistettiin minttujätskistä ja dominoista ihan sairaan ihana mössö.

Tarvitset:
2 dl kermaa
1 dl vaahtisvaahtoa (Marshmallow Fluff, Prismassa näytti jälkeen päin ainakin olleen)
1/2 pkt minttujäätelöä
1,5 dl maitoa
n. 1 pötkö Domino-keksejä

koristeluun:
pilkottuja vaahtokarkkeja
Domino-murskaa


1. Vaahdota kerma ja sekoita vaahtisvaahto sekaan.
2. Mittaile tehosekoittimeen minttujätski, maito ja Domino-keksit ja pistä tehosekotin laulamaan.
3. Nostele tarjoilulasin pohjalle vaahtisvaahto-kermismössöä ja sen päälle minttu-Domino -sörsseliä. Koristele.



Joulun ykkösbiisi 


©2012 • Taikakaulin

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Nam nam :)♥ Varsinkin vaahtisjuttu!!♥♥

Krike kirjoitti...

Voin kyllä sanoo, että katkispasta oli mun mielestä parempaa :)