20. maaliskuuta 2012

American Pan Cakes

Kelatkaa te kaikki ihanat, jotka tätä luette: se on kevät nyt! Käveltyäni kotiin pysäkiltä tuolla loskapaskassa päätin kapinoida iskän valmislasagnevillitystä eli sitä kun äidin ollessa myöhään töissä iskä ostaa valmislasagnea ja paistaa sen lapsosille. Uhoa täynnä paistelin harmaan käryn leijaillessa keittiössämme 30 herkullista amerikkalaista pannukakkua. Valitettavasti iskä ei suuttunut, vaikka 12 tällaista lättystä söinkin siirapin kera lasagnen sijaan iltaruoaksi.


Tarvitset:

2,5 dl maustamatonta jogurttia
4,5 dl maitoa
2 munaa (kanan)
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
n. 3 tl suolaa
75g voita (eiiii margariinia eiii)

voita paistelemiseen

ziirappia tarjoiluun

1. Sekoita maustamaton jogurtti, maito ja kananmunat.
2. Sekoittele sitten vehnäjauhot, ruokasooda ja leivinjauhe keskenään ja lisää jogurttimaitomunaseokseen. Lisää sitten sokerit, suola ja sula voi. Anna olla 5-10 minuuttia.
3. Kuumenna pikkulettupannu, lisää voita ja paistele plätyt. ÄLÄKÄ SOITA KESKEN PAISTON MUITA PERHEENJÄSENIÄ SYÖMÄÄN, alla näät tuloksen...


Vinkki Jättämällä sokerin pois letuista saat näistä helposti suolaista syötävää.

Peeäs Äiti saa lettujenpaiston näyttämään aina niiiin helpolta...


©2012 • Taikakaulin 

2 kommenttia:

millimolli kirjoitti...

Voi namm! Tänään katselin kaupassa sellasta amerikkalaista pancake valmis-mix pakettia (ja vieressä olevaa amerikkalaista maple siirappia joka on eritoten pannukakuille suunnattu) ja nytpä vasta pannukakku himo iski kun luin tämän merkinnän läpi! Pakko tehdä pian näitä.. ehkä vähän helpottaa että pöydällä jäähtyy nyt key lime pie xD

Krike kirjoitti...

Joup, meiltäkin löytyy just vaahterasiirappia pannukakuille. Nää amerikkalaiset bannugagut on kyllä tosi namnam, suosittelen! :-)