25. helmikuuta 2012

Mummelin mustikkakakkusetTerveiset täältä mummulasta! Hiihtoloman lähestyessä loppuaan päätin tehdä tällaisia marjaleivoksia ja lähteä ne kainalossa tänne Etelä-Hämeeseen mummelille loppulomaksi.  Täältä pääsee kätevästi junalla suoraan maanantaiaamuna kouluun.

Nämä leivokset sisältävät kaikenlaisia marjoja, eniten kuitenkin mustikoita. Marjoja voit vaihdella makusi mukaan - minulla oli tavoitteena käyttää niitä marjoja, joita mummukin marjamehuunsa laittaa.

Tämän leivoksen nimestä voi päätellä, että nämä olisivat jotain mummun perintöreseptillä tehtyjä, mutta ei - tein ne suunnilleen omasta päästä mummulle. Nämä sisältävät mustaviinimarjaaaa, koska lämmin mustaviinimarjamehu on kaikkein ihaninta kipeänä ollessa. Itse asiassa keittäessäni mustaviinimarjakiillettä join lämmintä mustaviinimarjamehua siinä toivossa, että kuumetaudin vältän - äiti, iskä ja sisko ovat jo kuumeilleet, minä viimeksi kahdeksan vuotta sitten. Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin - mustikkakakkuset!

Tarvitset:

Digestive-keksejä

8 liivatelehteä
3/4 dl marjamehutiivistettä / marjamehua
 3,5 dl vispikermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
n. 1 dl sokeria, maun mukaaaaan!
vaniljasokeria myös maun mukaan
muita marjoja 250g (vadelmia, mansikoita, mustaviinimarjoja...)
mustikoita 350g

kiilteeseen:

3 dl mustikkasosetta sokeroituna tai marjamehutiivistettä 2 dl + 2/3 dl vettä + sokeria
3 liivatelehteä1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
2. Vaahdota vispikerma. Norjista tuorejuustot rasioissaan ja lisää kermavaahtoon. Sokeroi (n. 1 dl sokeria) blus vaniljasokeria. Mössää kaikki marjat sauvasekoittimella ja lisää vaahtoon sekoitellen.

muut marjat

3. Laita  3/4  dl marjamehutiivistettä kiehumaan. Purista liotetut liivatteet nesteeseen. Anna jäähtyä hieman ja lisää nauhana muun täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada reunakalvosta tekemään vuokaan.


6. Laita kiilteen liivatteet likoamaan. Kuumenna mustikkasose / marjamehutiiviste + vesi + sokeri.  Sulata 3 liivateta siihen. Jäähdyttele hieman ja kaada leivosvuokiin täytteen päälle. Anna hyytyä. Koristele sokerimassamustikoilla ja -mustikanlehdillä.

 

sukuvika. iskä. <3
mummun mustikkapiirakkaa nam!
ja mummun vispipuuroa NAM !
the mummu

Voi ei, täällä soi Radio Suomi iskelmineen. Tekee kieltämättä vähän tiukkaa. :D

©2012 • Taikakaulin 

7 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Great looking you two!! Ha det bra!

Unknown kirjoitti...

Onpas kauniita leivoksia. Ja vielä herkullisen kuuloisia. Noiden kalvojen kanssa on tosiaan aikamoinen näpertäminen.

Krike kirjoitti...

@ Äiti: Danke sehr!

@ Pioni: Kiitokset suuret! Niin on, näpertämistä kyllä riittää! :)

Canelia kirjoitti...

Vau, toooodella tyylikkään näköisiä kakkusia! Tällaisia olisi kiva joskus itsekin kokeilla, jos vain joku ensin askartelisi nuo reunakalvomuotit valmiiksi. Että apuvoimia taikka reippauskohtausta odotellessa... : )

Krike kirjoitti...

Kiitos Canelia! On niissä reunakalvoissa joo vähän askartelemista... :)

Leena-muori kirjoitti...

Tosi tyylikkäitä mustikkakakkusia! Ois varmaan nopsampi ja hermoja säästävämpi (nuo tötteröt!) tehdä tavalliseen irtopohjavuokaan iso kakkunen. :) Mut se ois sitten vähän eri juttu... :)

Krike kirjoitti...

Kiitooos Leena-muori! Juu-u, onhan se ihan totta, mutta en halunnut tehdä kakkua tällä kertaa. :)