4. tammikuuta 2016

Kullanrapeaa vuohenjuustoa uunijuurespedillä


Uutena vuotena istuttiin iltaa lukiokavereiden kanssa, ja minä ja Pihlis vastasimme tuttuun tapaan ruokapuolesta. Tällä kertaa pannun ja uunin kautta lautasille päätyivät marinoidut uunijuurekset sekä rapeaksi paistetut vuohenjuustosiivut. Pakko sanoa, että oli kyllä ihan tosi hyvää. Pihlis pyöräytti kylkeen vielä kalkkuna-briesalaatin, niin kyllä kelpasi naatiskella!

Pitemmittä jaaritteluitta lätkäsen reseptin esille, ja sitä ennen haluan pikaisesti toivottaa maukasta uutta vuotta ihan jokaiselle!


Tarvitset: (noin 6 hlö, suluissa meidän käytttämät suunnilleen-määrät)
bataattia (n. 800g)
porkkanaa (n. 800g)
punajuurta (n. 500g)
valkosipulinkynsiä (4 kpl)
punasipulia (1 kpl)
oliiviöljyä
hunajaa
suolaa
pippuria
basilikaa
oreganoa jne.

isoa vuohenjuustoa (1 pötkö)


1. Kuori juurekset ja huuhtele. Kuori myös sipulit. Leikkaa kaikki paloiksi, punasipulinkin voi jättää isommiksi lohkoiksi. Heitä kaikki uunivuokaan ja lorota oliiviöljyä sekä hunajaa päälle. Mausta ainakin suolalla ja pippurilla, mutta lisää halutessasi mitä vain mausteita. Sekoita juureksia niin, että oliiviöljy, hunaja ja mausteet sekoittuvat kunnolla. Paista 200°C uunissa noin 40 minuuttia tai kunnes juurekset ovat mukavan kypsiä mutta ei kuitenkaan ihan läpilössöjä.
2. Leikkaa vuohenjuusto siivuiksi. Laita paistinpannulle tai -kasarille rypsiöljyä ja kuumenna todella kuumaksi. Paista vuohenjuustosiivut tulikuumalla pannulla molemmin puolin - tähän menee noin 5-10 minuuttia riippuen pannun kuumuudesta. Ready!

 

Oltiin muutaman kaverin kanssa joulun alla Oslossa ja siellä söimme Pihliksen kanssa yhtenä iltana juuri vuohenjuustoa uunijuurespedillä. Ja koska se vain oli niin törkeän hyvää, oli meidän suorastaan pakko valmistaa oma versiomme uutena vuotena - eikä mennyt sitten yhtään metsään!


©2016 • Taikakaulin

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...