19. heinäkuuta 2012

Mustikka-vaniljakakku sitruunamelissalla

Tämän ihanan mustikka- ja vaniljamoussetäytteisen kakun teimme kaverini kanssa hänen pikkusiskonsa rippijuhliin. Paistoimme kaikki kolme kakkupohjaa pellinkokoisina, ja ne onnistuivat todella hyvin, ihan mielettömän komean kokoiset! Koristelussa mentiin yksinkertaisella linjalla, mutta eikö olekin aika tyylikäs? Noi tuhat ja yksi juuri poimittua mustikkaa on vaan niin siistit.

Kokosimme tämän kakun piirtoheitinkalvoista tehdyn kehikon avulla järkyttävän kokoiselle tarjottimelle, joka ei (kaverin) omaan jääkaappiin sitten mitenkään mahtunut. Onneksi seinänaapurissa oli hieman syvempi jääkaappi, niin kiikutimme sen sinne hyytymään!

Paljon onnea vielä M:lle ripillepääsyn johdosta! :-)


Tarvitset:
3 x 4 kananmunan Nopea kakkupohja, pellille

kostutukseen:
n. 1,5 dl maitoa
vaniljasokeria

mustikkamousseen:
3 dl vispikermaa
500g maitorahkaa
1,5 dl sokeria
5 dl tuoreita mustikoita (tai niiiiin paljon kuin haluat!)
6 liivatelehteä
4 rkl vettä liivatteen sulatukseen

vaniljamousseen:
3 dl vispikermaa
500g maitorahkaa
3-4 prk vaniljavanukasta
n. 1 dl sokeria
n. 5-6 rkl vaniljasokeria
3 liivatelehteä
3 rkl vettä liivatteen sulatukseen

koristeluun:
4 dl vispikermaa
500g maitorahkaa
1 dl sokeria
maun mukaan vaniljasokeria
PALJON tuoreita mustikoita
sitruunamelissan lehtiä


1. Valmista kolme 4 kananmunan nopeaa kakkupohjaa pellille.
2. Valmista mustikkamousse: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.Vaahdota vispikerma. Lisää rahka. Lisää osittain mössättyjä mustikoita ja sokeri. Sulata lionneet liivatteet 4 rkl kiehuvaa vettä ja sekoita liivateseos ohuena nauhana täytteeseen.
3. Valmista vaniljamousse: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma. Lisää rahka ja vaniljavanukkaat (tässä 3 prk). Lisää sokerit (maistele makeutta!). Sulata 3 liivatelehteä 3 rkl kiehuvaa vettä ja sekoita liivateseos täytteeseen ohuena nauhana.
4. Laita pari piirtoheitinkalvoa tarjoilutarjottimelle ja aseta alin kakkupohja siihen. Teippaile piirtoheitinkalvosta kehikko kakulle. Kostuta vaniljamaidolla. Kaada alimpaan kerrokseen mustikkamousse. Nosta toinen kakkupohja päälle, kostuta. Kaada vaniljamousse päälle. Nosta viimeinen kakkupohja ja kostuta hieman. Laita jääkaappiin jähmettymään.
5. Poista reunakalvot. Vaahdota koristelun vispikerma ja lisää maitorahka. Sokeroi. Levitä kerma-rahkaseos kakun pintaan nuolijalla/palettiveitsellä/raapalla. Laita todella paljon mustikoita kakun päälle ja heittele lopuksi sitruunamelissan lehtiä päälle.

Sanoisinkos että 10+


©2012 • Taikakaulin

4 kommenttia:

Pihlis kirjoitti...

voi ku tota nyt sais! :P

Taikakaulin kirjoitti...

älä! :-D

Haidi kirjoitti...

Ihanannäköinen tämäkin kakku!

-Heidi
http://tiskivuorenemanta.blogspot.fi

Taikakaulin kirjoitti...

Kiitos kiitos! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...